Geluk

6 signalen dat er iemand in je omgeving is die niet goed voor je is

Sommige mensen kun je maar beter niet om je heen hebben

Ondertussen weten we allemaal wel dat niet iedereen een zegen is om om je heen te hebben. Dit maakt deze persoon niet direct slecht, het betekent gewoon dat zij een negatieve invloed op je hebben. Want hoewel we de neiging hebben om iemand het voordeel van de twijfel te geven kun je sommige mensen maar beter niet in je leven hebben. Maar wat zijn nou de signalen van iemand die niet goed voor je is?

1 Ze zijn slechte luisteraars
Sommige mensen hebben een gebrek aan interesse, reageren niet op je verhaal of hebben nul empathie. En vaak kunnen ze gewoon niet wachten totdat jij uitgepraat bent, zodat ze het weer over zichzelf kunnen hebben…

2 Ze zijn altijd het slachtoffer
Voor hen is elke situatie het resultaat van de acties van iemand anders. Eindigt hun relatie, het is de schuld van de partner. Komen ze te laat op kantoor, het is de schuld van het verkeer. Een examen niet gehaald, de vragen waren niet goed.

Ook als het wel hun fout was, ze zullen het nooit toegeven. Deze mensen zijn zo goed in het maken van excuses dat ze er zelf in geloven.

3 Ze hebben altijd kritiek op mensen
Ooit meegemaakt dat je ergens was en dat iemand een botte opmerking maakte over iemand anders, die deze persoon zelfs nog nooit had ontmoet? Het is raar en onbeschoft. Sommige mensen hebben altijd direct hun mening klaar over andere mensen.

4 Ze willen constant in het middelpunt van de belangstelling staan
Dan heb je ook nog de mensen die altijd aandacht nodig hebben. Het zijn altijd de mensen die gesprekken onderbreken, gesprekken domineren en gesprekken controleren.

Ze zijn alleen blij wanneer ze het gesprek weer op henzelf kunnen brengen. Het zijn ook de personen die je vaak op een afstand al kunt horen, omdat ze graag willen dat iedereen ze hoort.

5 Ze hebben geen respect voor andere mensen
Er zijn nog steeds mensen die eigendommen van anderen vernielen, mensen uitschelden op straat, mensen afsnijden in het verkeer, geen dank je wel zeggen. Dit sociaal ongepaste gedrag is enorm storend en kan voor plaatsvervangende schaamte zorgen.

6 Ze hebben altijd gelijk
Geen bewijs in de wereld kan deze persoon overtuigen of op andere gedachtes brengen. Zij hebben namelijk altijd gelijk en zullen hemel en aarde bewegen om jou van hun gelijk te overtuigen. Ze zullen altijd de discussie aangaan en geen duimbreed toegeven. Iemand die zijn ongelijk niet kan toegeven of die niet in staat is om dingen vanuit een ander oogpunt te bekijken is geen prettig persoon om bij in de buurt te zijn.

Je leeft maar één keer, dus de tijd dat jij op deze aarde bent kun je maar beter doorbrengen met leuke en positieve mensen! Want het leven is te kort om er niet van te genieten.