Relaties

3 Simpele maar belangrijke basisregels om jullie liefde voort te laten duren

Met deze vragen wordt jullie relatie nog beter

Intense eeuwig durende liefde zoals in films, prachtig om naar te kijken maar niet realistisch. Niemand blijft voor eeuwig verliefd. Op een gegeven moment ga je van elkaar houden en kies je voor elkaar. En kiezen voor elkaar betekent werken aan je relatie, want ook al lijkt het gras soms groener bij de buren, een relatie gaat bij niemand vanzelf.

Hieronder vind je 3 basisregels die je zullen helpen om je gevoelens van liefde en de aantrekkingskracht voor je partner nieuw leven in te blazen:

1 Weet dat liefde om te geven is
De beste manier om liefde te voelen is om liefde te geven. Dit betekent niet dat jij je pas gelukkig kan voelen als je iemand anders gelukkig maakt. Nee het gaat om de echte liefde, de liefde die er voor zorgt dat je wilt dat je partner gelukkig is en dat je hem of haar steunt en geliefd laat voelen. Wanneer je weet dat liefde is iets wat je geeft en niet wat je krijgt kunnen er mooie dingen gebeuren.

2 Wees dankbaar
Het is altijd makkelijk om je te focussen op de dingen die we niet leuk vinden aan onze partner en wat we missen in onze relatie. Maar je kunt je ook focussen op de goede kanten van je partner, waarom je van hem of haar houdt en wat je aan je partner waardeert. Wanneer je proactief dankbaar bent voor de mooie dingen uit jullie relatie en dit ook kenbaar maakt door bijvoorbeeld kleine briefjes voor je partner achter te laten dan maak jij je hart vrij voor jullie liefde.

3 Benoem de muren die je hebt opgebouwd
De meeste van ons zijn ooit gekwetst in de liefde, we zijn afgewezen, beschaamd, verlaten of bedrogen. We kennen de risico’s wanneer we ons hart weer openzetten voor iemand. Soms ben je gekwetst door je ouders, familie of exen and soms ben je gekwetst door je huidige partner. Hoe dan ook, je hebt enorm veel moed nodig om je hart opnieuw open te zetten nadat je bent gekwetst. Wanneer je van jezelf weet dat je muren om je hart hebt opgebouwd dan kun je beginnen om je muren langzaam af te breken voor je partner. Wanneer jij je hart weer open zet kun je weer genieten van de liefde en de mooie dingen die een veilige en goede relatie te heeft. Het is niet altijd makkelijk, maar het is het wel waard.

Laat een reactie achter