Dit recept is top! Ik zag online al een paar keer muffins voorbij komen die in de blender werden gemaakt en ik kon bijna niet geloven dat het zo makkelijk zou kunnen zijn om lekkere en gezonde muffins te maken! Maar het kan wel degelijk. In samenwerking met JOZO zout heb ik dit recept voor deze blender muffins gemaakt. Want ja, ook zoete gerechten worden net even wat lekkerder als je wat zout toevoegt.
Het leuke aan deze muffins is dat je eindeloos kunt variëren met verschillende toppings, ik gebruikte deze keer aardbeien, blauwe bessen, frambozen en walnoten.
Ingrediënten:
- 250 gram Griekse yoghurt
- 150 gram havermout
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- een beetje zout als smaakmaker (JOZO Puur zout extra fijn 02)
- 3 eetlepels honing
- 1,5 theelepel bakpoeder
Toppings:
- aardbeien
- frambozen
- blauwe bessen
- walnoten
Maar je kunt natuurlijk ook andere toppings gebruiken, net wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld:
- mango
- appel en kaneel
- amandelen
- ananas
Extra:
- muffin vormpjes (ik gebruikte papieren vormpjes omdat de muffins best plakkerig zijn, zo krijg je ze uiteindelijk het beste uit de vorm)
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Doe vervolgens alle ingrediënten (niet de toppings) in de blender en maak er een gladde massa van. Schenk het beslag in de muffin vormpjes en voeg naar smaak de toppings toe. Zet de muffins 20 minuten in de oven op 225 graden. Daarna laat je ze afkoelen en je hebt heerlijke muffins die je kunt eten als ontbijt of als tussendoortje.
Geniet ervan!!
#spon