Geluk Ontspanning

Ontspannen, ontprikkelen en helemaal zen genieten? Lees deze tips en jij boekt meteen je ticket naar Curaçao 

Ken je dat? Je gaat een week op vakantie, maar eigenlijk heb je al een week nodig om überhaupt je werk een beetje los te laten. Om niet constant te denken aan van alles en nog wat en om die spanningen een uit je schouders te laten stromen. En als dat net een beetje lukt, moet je al weer naar huis. Met de nadruk op ‘als’ ….

Ik ken dit gevoel in ieder geval wel, maar tijdens mijn laatste vakantie naar het prachtige eiland Curaçao heb ik het anders aangepakt. Dit is zo goed bevallen en was zo’n eyeopener dat ik mijn tips heel graag me je deel! Hoe lekker is het als je helemaal ontspannen en zonder stress kunt genieten van dit prachtige Caribische eiland? Want mooi is het, ik zie mezelf terwijl ik dit schrijf zo weer zitten met mijn voetjes in de zee, cocktail in mijn hand terwijl ik mijn een big smile volkomen ontspannen naar de zee staar. Ontspannen en zen omdat ik het geluk had om de andere kant van Curaçao te leren kennen. Ik vertel jullie er meer over!

Helemaal zen genieten op Curaçao

Mijn trip begon al direct goed toen ik mijn kamer zag in het Papagayo Beach resort. Wauw, wat een uitzicht had ik. Wakker worden met uitzicht op de wuivende palmen en de azuurblauwe zee voelt als een sprookje. Maar vandaag heb ik die zee eerst even gelaten voor wat het was en ging ik op bezoek bij Ashram Curacao. Daar begon ik met een Reiki behandeling van Nepthalie en voelde ik de spanningen van de reis al direct wegstromen. Nepthalie straalt zo veel rust en warmte uit, dus het voelde meteen goed om bij haar op de behandeltafel te gaan liggen. Samen met haar man Dolph runt zij Ashram Curaçao, een plek waar je retreats kunt boeken om jezelf te vinden. Verwacht tijdens de retreat op Ashram Curaçao geen luxe, maar vooral rust, warmte en verbinding met jezelf. Na mijn Reiki behandeling voelde ik de rust en warmte in ieder geval door me heen stromen. 

Wat een luxe om zo wakker te worden bij het Papagayo Beach Resort

Toen was het tijd voor de lunch bij Brisa do Mar, echt een leuke spot! Als je er bent moet je zeker de kaasballen proberen. Wij kozen deze lunchplek omdat we die middag gingen snorkelen! Met Myronchi trip hebben we gesnorkeld bij Tugboat. Het was zo gaaf en het was nog toffer omdat de 2 jongens van Myronchi tripecht super gidsen waren die ons naast de Tugboat ook nog eens andere toffe plekken onder water hebben laten zien. Het mooiste koraal heb ik bijvoorbeeld gezien ergens onder een brug, dit had ik zonder hen nooit ontdekt! 

De volgende dag kon ik alle spanningen en stress uit Nederland nog verder los laten. Ik begon de dag met een bezoekje aan Elly van Universal Alchimist. Zij heeft een heerlijke winkel op Curaçao waar je  niet alleen wellness producten, kruidenextracten etc kunt kopen (je kunt er ook super leuke en bijzondere cadeautjes en souvenirs scoren), maar ook rituelen kunt uitvoeren om je hart te openen. Elly verkoopt ook prachtige kaartendecks en heeft ook een paar kaarten voor mij getrokken. Leuk om even binnen te lopen! 

Loop zeker even binnen bij Elly van Universal Alchimist als je op Curaçao bent

Maar lucky me, de dag was nog niet voorbij want we gingen ook nog naar de Space waar ik een geleide meditatie kreeg. Dit was heerlijk, ik kan het niet anders omschrijven. De Space is een mooie plek en al snel was ik, dankzij de meditatie, in een diepe staat van ontspanning. 

Na de meditatie kreeg ik van Shalini Iyengar, die zich heeft gespecialiseerd in de oosterse geneeskunde en een westerse academische achtergrond heeft, een healing sessie met accupunctuur in mijn oren gecombineerd met klankschalen therapie. Hoewel ik me na de Reiki van de dag ervoor en de mediatie echt al helemaal zen was, begonnen de tranen tijdens deze sessie toch te stromen. Het enige wat ik deed was ontspannen liggen en luisteren naar de muziek met de naalden in mijn oren en alles kwam los. Heel bijzonder en mooi om te ervaren. Echt hoor, als je op Curaçao bent: boek een sessie met Shalini in The Space. Ik durf je te garanderen dat je er geen spijt van krijgt.

Mediteren bij The Space

Een flinke huilbui maakt hongerig 😉 en zo kwam ik terecht bij Sweet en Blue. Een restaurant wat je qua locatie in eerste instantie misschien overslaat, maar dit restaurant mag je niet overslaan als je op Curaçao bent! Biologisch, plant based en zalig! 

Die middag checkte ik in bij mijn volgende hotel: Lions Dive Beach resort. Ik was hier al eens eerder met Bart geweest en wist dus al dit een geweldig hotel is. In het echt was het net zo mooi als in mijn herinnering, het schreeuwt aan alle kanten: bounty island! Tijd om te relaxen en te snorkelen in het water voor Lions Dive: vakantie! 

Iedereen die mij al een tijdje volgt of mijn artikelen leest weet dat ik een groot fan ben van hiken. Dat is dus wat ik de volgende ochtend vroeg deed. Vanuit het hotel loop je zo de natuur in en loopt er een prachtige wandelroute naar de zoutpannen waar je flamingo’s kunt spotten. Ik wandelde nog even verder tot het strand van Jan Tiel waar ik een welverdiende duik in het water nam. Sportief bezig op een prachtige locatie, top begin van de dag!

Wat is Curaçao toch een heerlijke plek!

Maar die dag werd nog beter, want het prachtige strand van Blue Bay Beach moest nog ontdekt worden. Het klinkt een beetje cliché maar het ene strand is echt nog mooier dan het andere op Curaçao. Tijdens de lunch op Blue Bay  Beach schoof Merel nog even aan. Zij geeft watarflow therapy en dit zag er ook zo ontspannen uit. Ik heb dit zelf niet ervaren, maar check zeker haar website om hier meer over te weten te komen. Want als je echt wilt ontspannen tijdens je vakantie op Curaçao dan zou ik zeker eens informeren bij Merel voor een Wataflow therapy sessie. 

Ik lag heerlijk te luieren aan het strand van Blue Bay Beach tot het tijd was voor mijn volgende stop: een bezoekje aan 8 The Experience Spa en Wellness. Hier kan ik één ding over zeggen: ga hier heen! Boek die behandeling, boek die massage en laat je verwennen! De omgeving is prachtig en ik heb hier de beste massage ooit gehad. Na de massage kun je beneden aan het strand heerlijk eten en genieten van de zonsondergang. Soms is het leven gewoon perfect…

Deze ervaring bij 8 The Expierence Spa en Wellness was fantastisch!

En dankzij deze heerlijk behandelingen, Reiki, accupunctuur etc. was ik volledig ontspannen en kon ik me zonder moeite overgeven aan het rustige ritme van de Carribean. Zon, zee, strand, wuivende palmen, snorkelen, heerlijk eten en dat terwijl ik volledig ontspannen was en ik alle spanningen en stress van me af heb kunnen laten glijden. Dushi Curaçao heeft mijn hart gestolen…