Gezondheid

Mesologie wat is dat? Josine ging op onderzoek uit

Wat is mesologie
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Ik had er ooit wel eens van gehoord, maar ik had geen idee wat Mesologie nou is of wat een Mesoloog nou eigenlijk doet. Ik had wel van vriendinnen gehoord die regelmatig een Mesoloog bezoeken en die daar ook enthousiast over waren, dus dacht ik probeer het gewoon een keer zelf!

Ik maakte een afspraak bij Mesoloog René in Amsterdam. Zo gezegd zo gedaan, dus ik zat uiteindelijk op een woensdagmiddag in de praktijk van René. Ik was natuurlijk al weer bevooroordeeld en zag een soort kruidenmannetje met geitenwollen sokken voor me, maar dat viel 100% mee. René is een leuke vent die gewoon nuchter is en duidelijk uitlegt wat Mesologie nou eigenlijk inhoudt.Mesoforte

Mesologie
Mesologie streeft naar het opsporen, tegengaan en voorkomen van overwegend chronische en veelal onverklaarbare klachten door te kijken naar verstoringen in het lichaam. Door de adviezen die de Mesoloog je geeft breng jij je lichaam weer in balans.

Mesologie is een alternatieve geneeswijze en combineert de kennis van de reguliere westerse geneeswijzen met de kennis van traditionele geneeswijzen zoals Ayurveda, Homeopathie en Traditionele Chinese Geneeskunde.

Mijn consult
Voor mijn afspraak moest ik mijn voedingspatroon bijhouden die we tijdens de afspraak gingen bespreken. Vervolgens voerde René een pols- en tong onderzoek uit volgens de traditionele Chinese Geneeskunde en Ayurve

Electro fysiologisch onderzoek

Electro fysiologisch onderzoek

da. Vervolgens onderzocht hij mijn buik en de bewegelijkheid van mijn benen en heupen. En uiteindelijk werden er 100 punten gemeten op mijn handen en voeten doormiddel van electro fysiologisch onderzoek.

Ik moet zeggen, ik vond het heerlijk ontspannen. Ik lag op de behandelbank terwijl mijn handen en voeten op 100 verschillende punten werden gemeten. Ik houd erg van gefriemel aan mijn handen en voeten, dus ik lag compleet in de relax stand :).

Uiteindelijk kwam de conclusie. Er waren verschillende punten in mijn lichaam die niet helemaal functioneerden zoals ze behoren te functioneren. Ik kreeg een recept mee voor 4 verschillende homeopatische middelen welke ik kon halen bij de natuur apotheek. Dat heb ik braaf gedaan en inmiddels neem ik dagelijks braaf mijn voorgeschreven middelen in. Ik ben heel erg benieuwd of ik verbetering merk! Het is nu nog te vroeg om daar ook maar iets over te zeggen, maar ik houd jullie op de hoogte!

Kijk voor meer informatie over Mesologie of voor een praktijk bij jou in de buurt op www.mesologie.nl

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie