Geluk

Lees dit als je er moeite mee hebt om jezelf op de eerste plaats te zetten

Lees dit als je er moeite mee hebt om jezelf op de eerste plaats te zetten

Als jij het type bent dat vooral om andere mensen denkt dan kan het raar, onwennig en zelfs egoïstisch voelen om de prioriteit bij jezelf neer te leggen. Als je al zo lang gewend bent om anderen gelukkig te maken dan vergeet je om dingen voor jezelf te doen. 

Het is goed om je te realiseren dat je nog niet bent waar je wilt zijn of dat jij je voelt zoals jij je nu voelt, komt omdat je nog niet de juist stappen voor jezelf hebt gezet en vooral met anderen bezig was.

Het gaat er nu om of jij in de spiegel durft te kijken en durft toe te geven dat jij de persoon bent die deze keuzes heeft gemaakt en dat jij niemand anders de schuld kunt geven van het feit dat jij je niet echt gelukkig of gewaardeerd voelt. Het is verwarrend om je te realiseren dat het gelukkig maken van andere mensen jou niet gelukkig heeft gemaakt. Dat alleen maar geven blijkbaar toch niet genoeg is.

Het is tijd om eens rustig te gaan zitten en om proberen erachter te komen wat jij wilt, want de kans is groot dat je dit eigenlijk niet eens weet. Echt even stilstaan zonder afleiding en jezelf afvragen: Waar word ik gelukkig van? Wat geeft mij energie? Wat kost mij energie? En tegen welke dingen die ik doe zie ik op?

Het is tijd om je bij dingen af te vragen: doe ik dit omdat ik dit wil of doe ik dit omdat ik het gevoel heb dat ik andere mensen anders teleurstel? Je hoeft je niet schuldig te voelen als je tijd neemt om op te laden of als je gewoon iets doet om te ontspannen.

Het is tijd om de verantwoordelijkheid van jouw welzijn bij jezelf te leggen. Anderen zijn niet verantwoordelijk voor jouw geluk of eigenwaarde. En om jezelf gelukkig te maken is goed om je bepaalde dingen te realiseren. Het is goed om je te realiseren dat mensen net zo veel moeite moeten doen voor jou als jij doet voor hen. Om je te realiseren dat jij je telefoon neer mag leggen als jij weer de eerste bent die een berichtje stuurt of die belt om te vragen hoe het met de ander gaat. Om je te realiseren dat je nee mag zeggen zodat dat hier een uitleg voor nodig is. Om je te realiseren dat je sommige dingen niet kunt forceren, of het nu gaat om vriendschappen of familiebanden. Op een gegeven moment moet je voor jezelf kiezen. 

Wanneer je zo ver bent dat je voor jezelf durft te kiezen dan zul je zien dat anderen hier misschien aan moeten wennen, maar dat de mensen die echt om je geven je dit gunnen. Dat de mensen die echt om je geven het begrijpen als je afzegt omdat je te moe bent. Dat de mensen die echt om je geven niet zouden willen dat jij al deze moeite voor ze doet terwijl je zelf eigenlijk best druk bent. Dat de mensen die echt om je geven zelf ook de telefoon oppakken om contact met je te zoeken. Maar jij moet dit doen, jij moet jouw grenzen aangeven en jij moet de prioriteit aan jezelf geven. Want als jij al niet goed voor jezelf zorgt, wie doet dit dan?

Zorg goed voor jezelf, doe dingen die voor jou goed voelen en doe dingen waar jij blij van wordt en energie van krijgt. Je zult merken dat je door jezelf op de eerste plaats te zetten steeds meer in de buurt komt van waar je wilt zijn in het leven. Jij je steeds gelukkiger en meer voldaan zult voelen, waardoor je alleen nog maar beter voor anderen kunt zorgen en daar stukken meer van zult genieten.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?