Relaties Single

Als je dapper genoeg bent om verliefd te worden, dan ben je ook sterk genoeg om over hem heen te komen

Stel jezelf realistische doelen om in balans te blijven

Je bent sterker dan je denkt
Wanneer je relatie net uit is dan heb je alle cliches waarschijnlijk wel voorbij horen komen: “Het heeft niet zo moeten zijn”, en “Het gebeurt als de tijd er rijp voor is” bla bla bla. Maar hier is een geheugensteuntje die je misschien nog niet eerder hebt gehoord: Wanneer je dapper genoeg bent om verliefd te worden, dan ben je ook sterk genoeg om over hem heen te komen. Dus simpel gezegd, als je moedig genoeg bent om het risico te nemen dat je hart kan worden gebroken dan ben je ook sterk genoeg om alleen verder te gaan. Onderstaand zie je 5 stappen die je kunnen helpen om over je relatiebreuk heen te komen.

1 Leer van de relatie
Hoe zwaar het dan ook mag zijn, er is een reden voor elke relatie die we hebben. Neem wat afstand en waardeer de dingen die belangrijk voor je waren, de redenen waarom je verliefd werd en de dingen die je vreselijk vond aan de relatie of aan je partner. Het zijn misschien dingen waar je eerder niet over hebt nagedacht, maar nu realiseer jij je belangrijk jij deze dingen vindt in een relatie en bij je partner. Leer hiervan en neem dit mee in je volgende relatie.

2 Laat het los
Makkelijker gezegd dan gedaan. En hoewel het cliché klinkt, er is een reden waarom men zegt dat dingen soms niet voorbestemd zijn. En denk aan de positieve kant van het verhaal, er zijn waarschijnlijk heel veel mensen die een stuk beter bij jou passen! En nu heb je de kans om iemand te vinden met wie het nog leuker is!

3 Kijk niet terug
Leer van de relatie en ga dan verder met je leven. Open een nieuwe hoofdstuk in je boek. Want de relatie is misschien over, jij bent dat nog lang niet.

4  Geloof weer in de liefde
Je hebt ooit in de liefde geloofd, anders had je deze persoon niet in je leven gelaten. Verlies daarom na een relatiebreuk niet je vertrouwen in de liefde, want natuurlijk is het eng, maar het is het ook waard.

5 Je bent sterk genoeg om hier weer boven op te komen
Dit is het belangrijkste. Je hebt de moed gehad om jezelf open te stellen voor iemand anders. Want er was een kans dat je hart gebroken zou worden, maar je hebt toch het risico genomen op een kans in de liefde. En als je daar moedig genoeg voor was, dan ben je zeker moedig genoeg om nu weer alleen verder te gaan. Er komen weer andere mooie nieuwe dingen op jouw pad, blijf daar in geloven!