Relaties

6 sekstips die je wel kunt proberen

6 sekstips om je seksleven nieuw leven in te blazen

Let’s talk about sex..
Is een ‘normaal’ seksleven tegenwoordig niet goed genoeg meer? Absoluut niet! Zo lang je seksleven voor jou goed, gezond en bevredigend is dan is normaal helemaal top. Maar hoe goed je relatie of seksleven ook zo is, soms zakt de boel nou eenmaal in en is het allemaal niet zo spannend meer. Een paar tips hier en daar om de boel weer even op te frissen kunnen daarom nooit kwaad. En dat hoeven helemaal geen grote heftige wijzingen te zijn, met een paar subtiele dingen kun je al een heel eind komen.

1 Neem je tijd
Tijd is kostbaar en vaak hebben we het gevoel dat we tijd te kort komen, zelfs voor de seks. Dus maak van je seksleven een prioriteit en neem regelmatig de tijd (lang de tijd) voor elkaar. Steek kaarsen aan, zet een prettig muziekje op en plaag elkaar door de normale routine die jullie samen hebben ontwikkeld te doorbreken. Zorg ervoor dat je beiden genieten van het voorspel en rek dit zo lang mogelijk uit.

2 Geef aan wat je wilt
Of het nou lieve woordjes zijn, sexy opmerkingen of dirty talk, zorg er voor dat jullie communicatie sexy voor jullie is. Het is een signaal naar je parter dat je naar hem verlangt, wat niet alleen belangrijk is maar ook opwindend. Maar aangeven wat je wilt is ook belangrijk als je als stel niet op 1 lijn zit wat betreft de frequentie. Of soms heeft 1 persoon het gevoel dat hij altijd het initiatief moet nemen. Dus als jouw partner bijvoorbeeld wat passiever is, praat er over. Of verander de manier waarop seks wordt geïnitieerd en moedig de ander aan om ook meer initiatief te tonen.

3 Wees genereus en verassend
Je hoeft niet opeens in de lampen te gaan hangen maar het is leuk om eens wat anders te proberen. Bijvoorbeeld door een andere manier van aanraken, strelen of zoenen. Ook als jij je partner al lang kent is toch nog mogelijk om kleine dingen anders te doen. Bied een massage aan, kus hem vanuit de enkels naar boven of ga niet direct voor de erogene zones.

4 Laat elkaar om de beurt de controle hebben over jullie seks
Seks is een ervaring waarbij jullie beiden gelijkwaardig zijn. Maar soms kan het leuk zijn om voor de afwisseling elkaar om de beurt te bevredigen en om elkaars verlangens te beantwoorden. Dit hoeven helemaal gekke dingen te zijn en er hoeven ook geen seksspeeltjes bij te pas te komen (behalve als jullie dat willen natuurlijk) want het kan opwindend genoeg zijn om de ander de touwtjes in handen te geven.

5 Koop sexy lingerie
Door mooie lingerie voel jij jezelf sexy. En mooie lingerie hoeft niet perse duur te zijn, kijk eens online bij bijvoorbeeld de H&M daar heb je prachtige setjes voor niet te veel geld.