Relaties

Zo ontdek je of hij de ware is

Zo ontdek je of hij de ware is

Hoe weet je of je vriend de ware is? Maar al te vaak denken we bij iemand te passen als we dezelfde interesses hebben, gelijkgezind zijn. Gelijkgezindheid als graadmeter voor de partnerkeuze is vragen om grote problemen. Om je eindeloos liefdesverdriet te besparen kun je een paragnost raadplegen zoals veel mensen doen of uitzoeken hoe het met jullie chemie is gesteld.

Het gaat bij relaties uitsluitend om chemie
Bij chemie gaat het er niet om of je bij je partner past omdat jullie gelijkgezind zijn. Het gaat erom hoe je je voelt. Chemie in een relatie bestaat uit 5 dimensies en je hebt ze alle 5 nodig als je een fantastische relatie wilt. Zijn niet alle 5 dimensies van chemie aanwezig? Dumpen die vent!

Veel vrouwen kiezen de verkeerde mannen
Wat een tijdverspilling, de verkeerde kiezen en dan te lang bij hem blijven. Psychotherapeute en schrijfster Mira Kirshenbaum heeft duizenden vrouwen over de hele wereld geïnterviewd en kwam tot de conclusie dat chemie de belangrijkste factor is die bepaalt of hij de ware is.

Het verschil tussen chemie en gelijkgezindheid
Als gelijkgezindheid je graadmeter voor een goede relatie is dien je je af te vragen of hij de ware is.  Stel jullie houden allebei van sporten, de een houdt van fietsen en de ander van tennissen. Jullie houden allebei van seks, de een houdt van experimenteren en de ander niet. Gelijksgezindheid zorgt voor verwarring en vraagt om problemen volgens Kirshenbaum.

Gelijkgezindheid is vragen om probleem
Gelijksgezindheid kan in het begin fijn zijn. Je hebt eindelijk iemand gevonden die dezelfde boeken gelezen heeft en van hetzelfde eten houdt als jij. Helaas raken partners snel gewend aan hun overeenkomsten en worden deze al snel onbelangrijk. Wat er dan overblijft zijn de verschillen die leiden naar irritaties. 

Datingsites bewijzen dat gelijkgezindheid niet werkt
Een goed voorbeeld waarom chemie belangrijk is voor een fantastische relatie en niet gelijkgezindheid zijn datingsites. Sommige datingsites kunnen je uitstekend helpen bij het vinden van een man die dezelfde interesses en opvattingen deelt. Datingsites bieden je kandidaten aan die op papier goed bij je lijken te passen. Maar als je een date hebt met de ‘ware op papier’ ben je teleurgesteld, er is geen klik, geen chemie.

5 Dimensies van chemie die je nodig hebt
Als alle 5 dimensies van chemie aanwezig zijn is hij de ware voor jou. Zijn er maar 2 of 3 dimensies van chemie in jullie relatie? Dan is hij niet de ware. Het is een kwestie van geslaagd of gezakt.

1. Steun
Je voelt je verbonden, ontspannen, op je gemak en alles is bespreekbaar. Je voelt je thuis bij elkaar op de manier zoals je je bij je beste vrienden voelt. Jij en je vriend weten van elkaar dat jullie oprecht op elkaar gesteld zijn. Je loopt nooit op eieren en er worden geen muren opgetrokken. In tijden van stress steunen jullie elkaar en je verbergt niet wie je echt bent.

2. Veiligheid
Je voelt je veilig bij hem, je veilig voelen betekent niet dat hij je vader is. Het betekent dat hij geen dingen zegt om je te kwetsen of bang te maken. Je voelt je geaccepteerd met al je tekortkomingen. Ook voel je je geborgen, hij kan voor zichzelf zorgen en als zijn moeder je niet mag kan hij haar het hoofd bieden. Als hij boos is en zijn woede uit voel je je nog steeds veilig.

3. Samen zijn
Het is fijn om samen te zijn en het is gemakkelijk plezier met hem te hebben. Natuurlijk kun je niet altijd plezier hebben maar jullie hebben geen andere mensen nodig om plezier te hebben. Zomaar met z’n tweetjes plezier hebben heeft niets te maken met wat jullie doen alleen de manier waarop jullie iets doen.

 4. Verbondenheid
Je voelt passie en jullie wisselen emotioneel, verbaal en lichamelijk genegenheid uit. Complimentje, knuffelen, kussen behoren tot genegenheid en natuurlijk echte seksuele passie. In het begin van een relatie is er meer seks, je kunt dan niet van elkaar af blijven. Later is het minder maar er is altijd een seksuele verbondenheid.

5. Respect
Er is wederzijds respect, je voelt dat je hem respecteert om wie hij is en wat hij doet. Je voelt geen minachting, woede of irritaties. Hij behandelt je niet zodanig dat jij je dom of onzeker voelt. Als je iets vertelt dat belangrijk voor je is luistert hij.  Respect moet van twee kanten komen en gaat nog verder. Het is elkaar de ruimte geven om de ander te laten doen wat hij of zij belangrijk vindt.

Een goed oordeel over jullie chemie kost tijd
Je weet pas echt hoe het met jullie chemie zit als jullie bepaalde dagelijkse routines met elkaar delen. Als jullie geen indruk meer op elkaar hoeven te maken of ruzie hebben. 

Als je je veilig genoeg voelt je hart op het spel te zetten en je ware gevoelens laat zien, dan weet je of hij de ware is of niet.

Dump een irritante man zo snel mogelijk
Irritante trekjes zijn als steentjes in je schoen, eerst merk je het niet maar op een gegeven moment irriteert het je en gaat het zelfs pijn doen. Houd jezelf niet voor de gek. Je hoopt op een fantastische relatie dus stop met tijd verspillen aan een man waar je je aan ergert.

Een Paragnost online steunt je
Twijfel je of je er goed aan doet als je de relatie verbreekt? Vraag jezelf dan af waarom je twijfelt, ben je bang om weer alleen te zijn? Als je relatie waardeloos is moet je kappen en niet twijfelen. Je kunt niet gelukkig zijn als je met de verkeerde bent. Chat met een Paragnost online als je het moeilijk hebt. Een Paragnost kan je kracht en moed geven zodat jij de ware kunt vinden.