Geluk

Voor deze dingen moet je echt weer tijd gaan maken

Voor deze dingen moet je weer tijd gaan maken

1 Maar tijd om niets te doen. Stap uit de ratrace en doe helemaal niets. Plan niets en zie op dat moment wel wat je wilt doen. Uit het raam staren? Een dutje doen? Een magazine doorbladeren? Allemaal goed!

2 De tijd nemen om te reageren. We zijn er zo aangewend geraakt dat alles direct moet. Iemand stelt een vraag en we moeten direct reageren. Voordat we what’s app en constante toegang tot onze mail hadden was dit nog helemaal niet zo, maar nu weten we niet beter. Onzin, we hoeven niet altijd direct te reageren als iemand ons een appje of mailtje stuurt.

3 Een lekkere maaltijd koken. Neem de tijd om weer eens echt de keuken in te duiken, goede ingrediënten te kopen en een heerlijke maaltijd voor je dierbaren te koken. 

4 Je mooi aankleden zonder reden, gewoon omdat je er zin in hebt.

5 Boeken lezen. Heerlijk om je te verliezen in een goed boek.

6 Even dat telefoontje plegen naar je moeder, oma, vader of ander familielid. Gewoon gedag zeggen en vragen wat ze aan het doen zijn. Het is een fijn gevoel als iemand aan je denkt.

7 Jezelf losmaken van technologie. Leg je telefoon regelmatig weg, check niet de hele tijd Facebook op je pc en kom even helemaal los van alle online prikkels.

8 Dingen vieren met lange etentjes, met meerdere gangen die we voor andere mensen geven. In plaats van maar keihard te gaan drinken als we iets te vieren hebben. 

9 Je huis opruimen en schoonmaken, het werkt ontspannend en ze zeggen niet voor niets: Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

10 Maak tijd voor de mensen die je dierbaar zijn. Het is makkelijk om contacten te onderhouden via social media en what’s app, maar tijd voor elkaar maken en elkaar op zoeken is belangrijk. Koester de mensen om je heen en stop tijd in mensenlijk contact.

11 Onze gezondheid en zelfzorg. Neem de tijd om te ontspannen, om gezond te eten en om te sporten. Dutjes zijn niet suf, ze zijn heerlijk!

12 Iets leuks plannen. Of het nou gaat om een etentje of een vakantie, het is leuk om iets te hebben om naar uit te kijken.

13 Echt met mensen te praten. Onze telefoons uitzetten als we met iemand eten en leren om niet alles wat we meemaken op social media te willen delen. Geniet van het moment en van de persoon met wie je bent zonder alles vast te willen leggen op je mobiel.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?