Recepten Snack

Super lekkere én gezonde snacks voor oudejaarsavond!

Lekkere en gezonde snacks voor oudejaarsavond!

Ook zo lekker gegeten tijdens de kerst? Ik wilde me echt inhouden, maar ik geloof toch dat ik deze week even niet op de weegschaal wil staan :). En dan moet Oud en Nieuw nog komen! Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar de laatste jaren is dit bij ons bijna net zo’n eetfestijn geworden als kerst. We maken vaak allemaal lekkere hapjes om oudejaarsavond te vieren.

Nu had ik dit bedacht dat ik dit jaar eens gezonde en lekkere (vooral lekkere) hapjes wilde maken. Genieten zonder schuldgevoel deze oude en nieuw! Daarom heb ik voor jullie heerlijke recepten gemaakt voor gezonde snacks waar je tijdens oud en nieuw zonder schuldgevoel van kunt genieten! Lijkt mij een goede start van 2018!

Zoete aardappel nacho’s


Ik ben dol op nacho’s, maar ze zijn niet zo goed voor mijn heupen.. Daarom heb ik een gezonde variant gemaakt en geloof mij die was hartstikke lekker!

  • 2 Zoete aardappels (ik gebruikte de paarse variant met het witte vruchtvlees)
  • 30 plus kaas
  • Griekste Yoghurt
  • Zout (JOZO Zout)

Snijd de zoete aardappelen in hele dunne schijfjes, ik gebruikte hier een kaasschaaf voor (hoe dunner de plakjes, hoe knapperiger). Leg de schijfjes op een rooster in een voorverwarmde oven op 180 graden. Bak de schijfjes 30 minuten (houd ze goed in de gaten, want de ene oven is de andere niet! Zonde als ze aanbranden).

Doe de schijfjes in een ovenschaal en bestrooi ze met zout en vervolgens met kaas, zet ze nog even in de oven tot de kaas is gesmolten. Serveer ze met een flinke kwak Griekse yoghurt en natuurlijk verse guacamole.

Sojaboontjes


Makkelijker wordt het niet hoor :). Ik kocht een bakje verse sojaboontjes bij de AH, strooi er wat zout overheen als extra smaakmaker en je hebt een heerlijke snack!

Crostini tomatensalsa


Mmmmm ook zo lekker en easy!

  • 2 Tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Ciabatta of stokbrood

Snijd de tomaten in kleine stukjes, doe ze in een bakje met 2 teentjes knoflook die je even kneust, doe er wat basilicum, zout en peper en olijfolie bij. Hussel alles door elkaar en laat het minimaal een uurtje intrekken (een hele nacht is nog lekkerder).

Snijd het brood in plakjes en besprenkel dit met olijfolie en doe het 10 minuten in de oven op 200 graden. Laat het brood afkoelen en doe er de tomatensalsa op, succes gegarandeerd!

Avocado gevulde eitjes


De good old gevulde eieren zijn altijd lekker en deze healthy variant kun je vast en zeker waarderen!

  • 6 eieren
  • 1 avocado
  • 2 scheppen Griekse yoghurt
  • Peper en zout
  • Flinke snuf cayennepeper
  • Flinke snuf paprikapoeder

Kook de eieren, snijd ze doormidden en verwijder het eigeel. Bewaar het eigeel van zes halfjes (dus van 3 eieren). Doe dit eigeel in de keukenmachine samen met de avocado, peper en zout, cayennepeper, paprikapoeder en de Griekse yoghurt. Maak hier een zachte mouse van en spuit dit in de eitjes, eet smakelijk!! ps Avocado verkleurt snel, houdt hier rekening mee.

Brood met olijfolie en peper en zout


Altijd goed deze klassieker. En je kunt natuurlijk zelf het brood kiezen wat jij lekker vindt, want zuurdesem en spelt is ook heerlijk. Beetje olijfolie in een schaaltje, lekker zeezout en peper erbij en dippen maar!

Zo zie je maar, gezond snacken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Ik maakte dit artikel in samenwerking met JOZO zout en wij wensen jou een super gezellige oudejaarsavond en een fantastisch 2018!

Kijk voor meer informatie over JOZO zout, hun verschillende producten en de effecten van zout op je gezondheid op: www.jozosalt.com/nl