Lunch Ontbijt Recepten

Recept: Gezonde Eggs Benedict met avocado saus en gerookte zalm

Recept: Gezonde eggs Benedict met gerookte zalm en avocado

Gepocheerd eitje, plakje ham met daarover een heerlijke Holandaise saus gegoten, verrukkelijk maar niet zo gezond. Gelukkig kunnen we ook genieten van de klassieker ‘Eggs Benedict’ op een gezonde manier. Deze gezonde twist is echt super lekker en zeker het proberen waard. Het zit boordevol goede vetten, vitamine B, vezels en mineralen. In plaats van toast gebruikten wij de super gezonde portobello champignon, een aanrader!

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • Gerookte zalm
  • 1 portobello champignon
  • 1/2 limoen uitgeperst
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Gekookt water
  • 1 eetlepel honing
  • Snufje cayenne peper
  • Witte wijn azijn

Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 200 graden, veeg de portobello schoon en verwijder het steeltje. Vet de portobello licht in met olijfolie. Plaats de portobello op een stuk bakpapier en bak deze 15 minuten in de oven.

De avocado-saus
Doe de halve geschilde avocado in de blender of keukenmachine, voeg 1 eetlepel olijfolie, de limoensap, de honing, 2 eetlepels heet water en de cayennepeper toe. Meng alles tot een glad geheel, als de saus nog te dik is kun je nog wat heet water toevoegen. Voeg vervolgens naar smaak peper en zout toe. En proef of je nog wat extra limoensap of honing moet toevoegen.

Pocheer de eieren
Breng een pan water aan de kook en zet het vuur lager zodat het net aan kookt. Breek het ei in een klein schaaltje en voeg een beetje witte wijn azijn toe aan het water. Maak nu met een lepel draaiende bewegingen in het water totdat er een kleine draaikolk ontstaat. Voeg nu je ei in de draaikolk en blijf nog eventjes zachtjes roeren zodat het ei mooi bij elkaar blijft. Laat het ei nog ongeveer 3 tot 4 minuten in het water.

Haal de portobello uit de oven, dep hem indien nodig droog met keukenpapier en leg de gerookte zalm over de portobello. Haal het ei voorzichtig uit het water met een lepel en zorg dat hij goed uitlekt. Leg het gepocheerde ei op de zalm en schenk de avocado-saus er overheen. Voeg na smaak nog wat zout en peper en dille toe.

Eet smakelijk!!