Geluk

Je kind als goeroe rondom Sinterklaas

13 leuke dingen om alleen te doen
Geschreven door Redactie

In deze periode rondom Sinterklaas maken de kinderen verlanglijstjes. In dit blog geef ik je 5 handvatten voor het ontdekken en manifesteren van wat jij diep van binnen wilt. Dit door te kijken naar onze kinderen; je kind als goeroe voor je hartverlangens.

Ik coach al een aantal jaren mensen bij het ontdekken wat ze willen en het vervolgens te gaan doen. Soms weten cliënten het al, maar het komt ook wel voor dat ze er echt niet bij kunnen.

Een paar maanden geleden had ik een vrouw van 52 in mijn training die haar hele leven nog niet wist wat ze wilde en niet de illusie had dat ze daar in drie dagen training achter kon komen. Ook zij ontdekte haar hartsverlangen. Het kind als goeroe is hierbij een hele krachtige tool en ik deel graag een paar handvatten met je. Want als jij gaat doen wat je diep van binnen voelt wat je wilt doen, dan wordt de wereld een beetje mooier. En daar draag ik graag een steentje aan bij.

1 Maak een verlanglijstje
Blader in magazines en knip plaatjes uit die je aanspreken. Of kijk op internet en print aansprekende afbeeldingen of quotes uit. Je hoeft niet precies te weten waarom je ze leuk vindt en wat je er in aanspreekt. Vervolgens plak je de plaatjes op een groot vel papier en hang je het op een plaats waar je er regelmatig naar kunt kijken.

2 Wens positief
Op een verlanglijstje staan alleen de dingen die kinderen willen hebben. Ik heb er in ieder geval nog nooit iets op zien staan wat ze niet willen. Gelukkig maar, want anders wordt het best lastig. Als volwassenen hebben we hier meer moeite mee. Ik hoor regelmatig: “Ik wil minder stress, ik wil geen geldzorgen meer, ik wil geen gezeur meer en geen gepieker.” Het is echter veel beter om te wensen wat je wel wilt.

3 Vertrouw erop dat je het krijgt
Een kind vertrouwt er volledig op dat hij krijgt wat hij het liefste wil. En als je merkt dat je kind iets zó ontzettend graag wil hebben, dan doe je extra je best om dat ook te geven. Vertrouw er op dat wat je diep in je hart voelt wat je wenst, dat dat er komt of iets nog veel beters dan dat.

4 Wees dankbaar 
Dank u Sinterklaasje!  Dat is wat we onze kinderen leren te zeggen als ze een cadeautje krijgen en wat ze zelfs al zingen voordat ze iets krijgen. En het is ook echt veel leuker als je kind blij is met wat het heeft gekregen, dan dat het ontevreden is. Dankbaarheid werkt als een magneet. Oefen jezelf om de dankbaarheid te voelen vanuit je hart. Om dankbaar te zijn voor wat je hebt en voor wat je krijgt in de toekomst. Zo manifesteer je je wensen.

5 Sinterklaas deelt graag en veel uit. 
Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt. Ik nodig je daarom van harte uit deze blog met anderen te delen. Zodat ook zij hun hartsverlangen ontdekken en manifesteren en we daarmee een golf van geluk de wereld inbrengen.

Deel op:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Over de schrijver

Redactie