Geluk

Durf jij jezelf deze vraag te stellen?

Durf jij jezelf deze vraag te stellen?

Hoewel we er liever niet over na willen denken hoort de dood bij het leven. Afscheid nemen is enorm zwaar, maar het kan ook heel mooi zijn. Wanneer we op een mooie manier afscheid kunnen nemen van een dierbare zijn we beter in staat om ons verdriet te verwerken. Want dankzij een mooie uitvaart zijn we beter in staat om te erkennen dat iemand daadwerkelijk is overleden. ?bn=15963652;1x1inv=1;srctype=3;ord=[timestamp] - Durf jij jezelf deze vraag te stellen?

Door het plannen van een uitvaart kunnen we langzaam wennen aan het idee dat iemand er echt niet meer is. Om te kunnen beginnen met het verwerkingsproces moeten we accepteren dat onze relatie met de persoon die is overleden veranderd is van een fysieke aanwezigheid naar een herinnering. Een uitvaart helpt ons langzaam te wennen aan deze verandering, omdat het ons de tijd en plaats geeft om samen met anderen mooie en intieme herinneringen op te halen. Een uitvaart kan dus een mooi moment zijn om te beginnen met begrijpen dat iemand er niet meer is en gelukkig kunnen we tegenwoordig een uitvaart helemaal regelen naar onze persoonlijke wensen.

Maar durf jij jezelf deze vraag te stellen: Denk jij wel eens over je eigen uitvaart na? Op welke manier zou jij je uitvaart willen regelen? Wil je een kist met mooie boodschappen van mensen die van je houden? Wil je er juist een feestje van maken? Wil je dat mensen mooie grote ballonnen met een boodschap voor je de lucht in kunnen sturen? Een uitvaart hoeft natuurlijk niet traditioneel te zijn, je kunt het helemaal in de stijl van jouw persoonlijkheid regelen!

Het is dus helemaal niet zo’n gekke vraag om jezelf nu al te stellen en om stil te staan bij hoe jij jouw uitvaart zou willen regelen. Want er zijn zo ontzettend veel prachtige opties voor een bijzonder en persoonlijk afscheid. Wel is het zo dat veel mensen vergeten dat het regelen van een uitvaart een kostbare aangelegenheid is. De financiële kant van een uitvaart is iets waar je niet over na wilt denken maar wat, net zoals de dood, wel bij het leven hoort.

Monuta kan je helpen om een bewuste keuze te maken. Zou jij een uitvaartverzekering nodig hebben of zijn er voor jou andere opties? Je kunt bijvoorbeeld sparen voor je uitvaart, maar je kunt je ook verzekeren. Kijk op de website www.monuta.nl/even-stilstaan-bij/keuzes-voor-later/.

#sponsored

Deel op:
  •  
  •  
  •  
  •