Relaties Single

Column Josine: Over foute mannen, single zijn en eenzaamheid

foute mannen single zijn en eenzaamheid
Josine Mooij
Geschreven door Josine Mooij

Ik heb lang getwijfeld of ik wel een blog wilde wijden aan het onderwerp ‘mannen’. Want het is zo persoonlijk en ik had het gevoel dat ik mezelf al zo had blootgegeven op mijn site wat betreft mijn burn-out en mijn onzekerheid en de strijd die ik heb gevoerd. Maar aan de andere kant, het is helemaal niet erg als dingen niet perfect gaan. En mijn liefdesleven ging nou eenmaal niet perfect.

Achteraf denk ik dat mijn liefdesleven zo’n zooitje was omdat ik zo ontzettend onzeker was en ik zo ontzettend graag een relatie wilde. Ik wilde zo graag een relatie en was zo onzeker dat wanneer iemand interesse in mij toonde, ik me eigenlijk zo vereerd voelde dat ik er direct vol voor ging. Het kwam niet in  mezelf op om me af te vragen of ik de ander wel leuk genoeg vond of de ander wel lief genoeg was en of hij de dingen had die ik belangrijk vond. Natuurlijk moest er wel een bepaalde mate van aantrekkingskracht zijn, maar verder dan dat keek ik niet.

Nou ik kan je vertellen, als je dus niet zo kieskeurig bent en vooral afgaat op aantrekkingskracht en het feit dat je aandacht krijgt, dan maak je dus niet de beste keuzes. Pfffft wat een vriendjes heb ik gehad, ik sleepte het ene foute vriendje na het andere binnen. Ik schaamde me er ook wel eens voor, maar ik hoef me er niet voor te schamen. Ik was gewoon een onzekere vrouw die opzoek was naar liefde en die met de verkeerde mannen in zee ging.

Uiteindelijk was ik wel zo ver dat ik weg bleef van alle foute mannen en toen was ik best een tijd alleen. Verschrikkelijk vond ik dat, bah wat had ik er een hekel aan. ’s Avonds alleen eten, de weekenden alleen bleghhh niets aan. Ik voelde me eenzaam en was niet happy. Totdat ik me realiseerde dat niet iedereen een partner vindt en dat ik misschien ook niemand tegen zou komen. Moest ik me dan mijn hele leven zo eenzaam voelen? Dat zou toch ook niet leuk zijn. Dus nam ik een besluit.

Ik hoopte wel dat ik nog iemand zou tegenkomen, maar ik ging mijn leven alleen echt leuk maken. Voor het geval dat ik nog jaren alleen zou moeten blijven. Dus ik kocht nieuwe dingen voor in mijn huis, zodat mijn mijn huis echt mijn fijne plekje was. Ik ging nieuwe hobby’s proberen en sloot me aan bij een hardloopclubje en een naaiclubje. Ik ging weer elke zaterdag naar de bibliotheek en ik ging meer terug naar het dorp waar ik vandaan kom om mijn ouders en mijn vriendinnen met hun gezin te bezoeken.

En het was prima, natuurlijk was het leuk als ik iemand tegen zou komen maar ik was oprecht gelukkig alleen. En dat was ik eigenlijk nooit geweest. Ik ging niet meer opzoek naar iets buiten mezelf, nee ik ging het leuk maken met mezelf en het leven wat ik heb. En ondertussen wist ik ook wat ik belangrijk vond in een man, wat ik zocht en was ik een stuk kieskeuriger geworden.

En natuurlijk liep ik toen ik echt gelukkig was met mezelf na een half jaar de leukste, liefste en knapste man tegen het lijf (nou ja, eigenlijk veegde ik hem naar rechts op Tinder en waren we een ‘match’). Het is zo’n cliché, maar het is niet voor niets een cliché. Je kunt pas gelukkig in de liefde worden als je gelukkig met jezelf bent.

Natuurlijk was ik niet opeens perfect en mega zen en alles, maar ik was wel gelukkig met mijn leven en met mezelf: ik was alleen, maar niet meer eenzaam. Ik weet dat het een worsteling kan zijn en ik weet hoe eenzaam jij jezelf kunt voelen, maar probeer je leven zo leuk mogelijk te maken ook zonder die man. En wie weet kom jij ook zomaar iemand tegen die een aanvulling op je eigen leuke leven is.

Over de schrijver

Josine Mooij

Josine Mooij

Op Herhealth.nl wil ik je inspireren om in balans te blijven. Want we hebben het allemaal druk en moeten veel van onszelf. Daarom vind je hier artikelen die je kunnen helpen om wat meer balans te vinden in alle aspecten van je leven.