2017 in balans – Voeding

We hebben brandstof nodig en nu we het tegenwoordig zo enorm druk hebben is het nog belangrijker geworden om ons lichaam van de juiste brandstof te voorzien. Want je hebt het al zwaar genoeg, je wilt toch niet dat je lichaam je ook nog eens gaat tegenwerken omdat het je niet de energie geeft die jij nodig hebt? Nee, daarom is het zo belangrijk om, wanneer je energie van je lichaam vraagt, ook energie in je lichaam te stoppen.

Ik heb voor jou simpele gerechten op een rij gezet die makkelijk zijn om te maken, maar die wel zorgen voor de juiste voedingsmiddelen zodat jij je energiek en in balans voelt!

Ontbijt

Fruitsalade met quinoa en limoen

Deze salade met fruit en quinoa (kook de quinoa zoals op de verpakking is aangegeven) is echt verrukkelijk! Vers fruit, quinoa, beetje munt, flinke theelepel honing gemengd met limoensap er overheen sprenkelen en klaar!

Warme quinoa met kokosmelk en fruit

Breng kokosmelk aan de kook, voeg quinoa toe en laat het 10 minuten koken. Blijf roeren en voeg naar smaak nog wat honing of stevia toe en maak het af met vers fruit. Heerlijk zoet en warm

Havermout appeltaart

Recept: Appeltaart havermout recept

150 ml melk, 40 gram havermout, 1 appel, 1 handje rozijnen, beetje stevia,1 tl kaneel. Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Snijd de appel in stukjes en vet een ovenschaaltje in.
-Meng de melk met de havermout en voeg een snufje kaneel toe en wat vanillesuiker en roer goed door.
-Giet in het mengsel in het ovenschaaltje en hier voeg je nu ook de rozijnen en de stukjes appel aan toe.
-Zet het havermout appeltaartje in de oven en bak zo’n 25 minuten totdat die lichtbruin is.

Geweekte havermout met chiazaad en mango

3 eetlepels havermout, 3 eetlepels chiazaad, stukjes mango en 250 ml kokosmelk. Roeren en een nachtje in de koelkast laten staan en klaar!

Griekse yoghurt met fruit, walnoten en gebroken lijnzaad

Heerlijk ontbijtje met Griekse yoghurt, walnoten, gebroken lijnzaad en fruit!

Lunch

Gezonde eggs Benedict met avocado saus, gerookte zalm en portobello

Recept: Gezonde eggs Benedict met gerookte zalm en avocado

1 ei, Gerookte zalm, 1 portobello champignon, 1/2 limoen uitgeperst, Olijfolie, Zout en peper, Gekookt water, 1 eetlepel honing, Snufje cayenne peper, Witte wijn azijn
Klik hier voor het recept

Bulgur salade

Tabouleh

100 gram Bulgur, Rucola, 2 Tomaten, Flinke hand, Peterselie, Wat muntblaadjes, 1 halve(rode)Ui, Komkommer, Zaden (ik gebruikte zonnebloempit), Olijfolie, Citroensap
Je kookt de bulgur zoals aangegeven staat op de verpakking, de rest van de ingrediënten (m.u.v. de citroen en de rucola) snijd je fijn. Je doet alles bij elkaar in een grote schaal, even husselen en een beetje olijfolie en citroensap erover heen en klaar is kees! Je kunt naar smaak wat peper en zout bijvoegen.

Geroosterde zoete aardappel

Geroosterde zoete aardappel in je broodrooster. Super lekker en makkelijk! 8 min in je toaster (afhankelijk van de warmte van je toaster) en je hebt heerlijke zoete aardappel toast . Plakjes van 2 of 3 cm dik snijden. Hier belegd met avocado en humus en Hüttenkäse met tomaatjes

Salade met gerookte makreel en quinoa

Heerlijke lichte lunch met quinoa, makreel, kiemen, citroen, ei, rucola, dille, paprika, balsamico en wat olijfolie.

Diner

Te makkelijk deze zalm met quinoa en zeekraal: Kook de quinoa zoals op de verpakking, bak een stukje zalm in de pan en wok de zeekraal voor een paar minuten met een scheutje zoete ketjap. Succes gegarandeerd!

 

Heerlijke noodle salade met kip! Het recept vind je hier

 

Deze gevulde paprika’s van Sarah aan de kook maak ik al jaren en ze vervelen nooit! Echt een aanrader kijk hier voor het recept.

<strong>Terug naar het overzicht</strong>