Diner Recepten

Recept: Zomerse noedelsalade

Noedelssalade
Charlyparsley.nl
Geschreven door Charlyparsley.nl

Met deze heerlijke sobanoedel salade hoeft er geen zon aan te pas te komen voor een zomers gevoel. Al eet de salade wel erg lekker weg op een balkonnetje of tuin. Heerlijk zoet met mango, maar met veel pit en kruidig van smaak!

Ik vind eigenlijk bijna alles waar tahin doorheen zit lekker en heb altijd een pot in huis. Deze sesampasta uit het Midden-Oosten is een geweldige smaakmaker voor marinades en dressings. Nog nooit tahin gebruikt? In veel supermarkten is tahin tegenwoordig te koop, dus geen reden om deze pot niet een keer in je mandje te droppen. En voor je het weet gaat de tahin door zo’n beetje ieder gerecht.

Bereidingstijd:
20 minuten

Portie:
2 personen

Benodigdheden:
kookpan

 Ingrediënten

  • 150 g sobanoedels
  • 1 mango
  • 1 rood pepertje
  • handvol verse munt
  • 150 g gepelde sojabonen
  • 150 g witte kool
  • 4 el sesamzaadjes
  • 3 el sesamolie
  • 2 el citroensap

Tahin dressing

  • 6 el tahin
  • 2 el sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 el rijstwijn
  • sap van 1 limoen
  • 1 el honing of agave

Bereiding

  1. Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit af. Snij de mango in stukjes. Snij het pepertje doormidden, en ontdoe deze van de zaadlijsten. Snij het pepertje en de witte kool fijn. Of ga voor het gemak en koop voorgesneden witte kool! Voeg samen met ook de sojabonen (oa bij de ah gepeld in een koeling) in een kom.
  2. Was de munt en scheur (of snij) deze boven de kom. Voeg de sesamolie en citroensap toe en schep alles goed door elkaar.
  3. Kook de sobanoedels zoals staat aangegeven op de verpakking. Giet de sobanoedels af in een vergiet en spoel ze om met koud water. Het afspoelen met koud water is belangrijk, zodat ze noedels niet ‘slijmerig’ zijn.
  4. Maak de tahindressing door alle ingrediënten te mengen in een kom.
  5. Schep de sobanoedels in een kom en schep de mango salade er overheen. Eindig met de tahindressing en sesamzaadjes.

Charlyparsley.nl 

Over de schrijver

Charlyparsley.nl

Charlyparsley.nl

Mijn naam is Charlotte, maar ik luister ook naar Charly. Enige tijd geleden ben ik begonnen met het kookblog charlyparsley. Een blog dat is ontstaan, hoe kan het ook anders, uit liefde voor eten en bereiden van eten. Deze liefde heb ik lang in kleine kring gehouden. Tot dat ik besloot mijn recepten te delen en anderen te inspireren om gezonde, verassende maar vooral lekkere gerechten te maken. Koken doe ik het liefst met mooie, pure en onbewerkte producten. Het liefst ook zo gezond mogelijk. Iedere week zullen er nieuwe gerechten verschijnen op charlyparsley. Tot in de keuken! charlyparsley.nl