Diner Recepten

Recept: Zoete aardappel pizza met rode biet

Zoete aardappel rode biet pizza
Charlyparsley.nl
Geschreven door Charlyparsley.nl

Zoete aardappel en rode biet klinkt niet alsof ik het over pizza heb, maar hij doet echt niet onder qua smaak! En misschien zelfs wel beter dan de traditionele variant. De enige manier om dat te testen is om hem vooral zelf te maken. En het oog wil ook wat toch? De pizza is werkelijk geweldig qua kleuren. Bijna een kunstwerk om naar te kijken. Ieder zo zijn eigen smaak natuurlijk wat kunst betreft ;). Dit ‘ kunstwerk’  is in ieder geval binnen no time achter de kiezen hebt, zo lekker is ie.

Bereidingstijd: 
30 minuten

Oventijd: 
35 a 40 minuten

Portie: 
2 personen

Benodigdheden: 
oven, keukenmachine, staafmixer

Ingrediënten

Pizzabodem

  • 100 g havermout
  • 2 zoete aardappels
  • 1 teen knoflook
  • 2 eieren
  • 1 el italiaanse kruiden

Rode bietensaus

  • 200 g zijden tofu
  • 2 gekookte rode bieten zonder schil
  • 2 tenen knoflook
  • handvol verse basilicum
  • 2 el balsamicoazijn
  • 30 g noten (ik gebruikte gemengde noten)

Toppings: 
rucola, mozzarella, kappertjes, rode ui, paprika, zalm etc

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de havermout, zoete aardappel, knoflook en italiaanse kruiden in de keukenmachine en maal dit tot dat het fijn (korzelig) is. Voeg in een kom de eieren toe en meng dit goed met elkaar. Het ‘deeg’ moet licht plakkerig zijn, zodat je er 2 gelijke ballen van kunt maken.  Voeg nog een ei toe als het te droog is.
  3. Leg bakpapier op een bakplaat. Leg een bal op het bakpapier en maak hier een mooie ronde pizzabodem van. Bij mij pasten er 2 bodems onder elkaar in de oven. Bak de bodems in circa 35 a 40 minuten gaar. De bodem moet droog zijn en licht verkleurd als ze klaar zijn.
  4. Maak ondertussen de rode bietensaus door alle ingrediënten tot een saus te vermalen in de keukenmachine of met de staafmixer.
  5. Haal de bodem uit de oven en smeer de rode bietensaus hier op. Beleg de pizzabodems met je favoriete pizza ingrediënten en zet nog voor circa 8 a 10 minuten terug in de oven.

charlyparsley.nl

Over de schrijver

Charlyparsley.nl

Charlyparsley.nl

Mijn naam is Charlotte, maar ik luister ook naar Charly. Enige tijd geleden ben ik begonnen met het kookblog charlyparsley. Een blog dat is ontstaan, hoe kan het ook anders, uit liefde voor eten en bereiden van eten. Deze liefde heb ik lang in kleine kring gehouden. Tot dat ik besloot mijn recepten te delen en anderen te inspireren om gezonde, verassende maar vooral lekkere gerechten te maken. Koken doe ik het liefst met mooie, pure en onbewerkte producten. Het liefst ook zo gezond mogelijk. Iedere week zullen er nieuwe gerechten verschijnen op charlyparsley. Tot in de keuken! charlyparsley.nl