Diner Recepten

Recept: Zoete aardappel lasagne

Zoete aardappel lasagne
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Jummie, ik ben dol op zoete aardappel en daarom heb ik ook zoete aardappel lasagne gemaakt! Dit is niet met lasagne bladen, maar met “zoete aardappel bladen”. Er zitten super veel groentes in verwerkt en het was erg lekker! Het recept is niet lastig om te maken, maar je hebt wel even geduld nodig (voor de oven). Zoete aardappel, courgette, aubergine en nog veel meer…. super lekkere combinatie! Hier schep je vast nog een keer van op! Hier komt het recept!

Laat je ons weten als je het recept hebt gemaakt? We vinden het altijd super leuk als jullie een recept delen op Facebook of Instagram. Tag ons dan vooral met @hongeralseenpaard! Zo kunnen wij mee genieten: ) Alvast bedankt en veel kookplezier.

Ingrediënten: (4 personen)

  • 2 grote zoete aardappels
  • 1  courgette
  • 1  aubergine
  • 2  tomaten
  • 1 bakje Hüttenkäse 125 gram 
  • 1  ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl tomatenpurree
  • 4 handjes geraspte mozzarella kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 2 handjes verse basilicum
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 300 gram gehakt
  • 4 tl Italiaanse kruiden
  • 2 snufjes paprika poeder

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200/220 graden.
  2. Snijd de courgette en aubergine in hele dunne plakjes (schijfjes). Ik heb dit zelf met de keukenmachine gedaan omdat dit lekker makkelijk & snel is.
  3. Bak de courgette en aubergine in een grillpan met olijfolie/peper/zout.
  4. Ondertussen schil je de zoete aardappel en kook je alvast water in een pan op het vuur.
  5. Kook de zoete aardappel een klein beetje zacht (maar niet helemaal, want het gaat nog de oven in).
  6. De zoete aardappel snijd je nu ook in dunne plakjes.
  7. Snijd de ui en knoflook fijn en de tomaten in kleine stukjes.
  8. Bak nu de ui en knoflook samen met het gehakt gaar.
  9. Breng het gehakt op smaak met Italiaanse kruiden en paprikapoeder.
  10. Voeg hier nu ook de tomaten, tomatenblokjes en de tomaten purree aan toe en roer dit goed door elkaar.
  11. Snijd de verse basilicum fijn en de mozzarella in stukjes/plakjes.
  12. Maak nu laagjes “lasagne” in de ovenschaal. (zoete aardappel-gehakt mengsel-groentes-huttenkase etc.)
  13. Voeg ook de mozzarella en de verse basilicum toe en maak af met de geraspte kaas!
  14. Schuif de ovenschaal met de zoete aardappel lasagne in de oven.
  15. Bak de lasagne voor ongeveer 45 min in de oven.

Haal de lasagne uit de oven en schep op! Eventueel ook nog lekker met een frisse salade erbij of een stukje stokbrood ?

Eet smakelijk!

Hongeralseenpaard.nl

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie