Diner Recepten Snack

Recept: Thaise maiskoekjes met koriander en rode peper

Thaise viskoekjes met mais
Berber
Geschreven door Berber van Blije Bietjes

Deze Thaise maiskoekjes zijn lekker en binnen 15 minuten klaar. Dip deze koekjes in chilisaus of serveer ze samen met een simpele salade als lunchgerecht.

Dit heb je nodig
1 maiskolf (of een blikje mais van 250 gram)
2 flinke tenen knoflook
een halve rode peper
koriander naar eigen smaak
1 fijngesneden ui
1 eetl. sesamolie
2 eieren
100 gram bloem
zout en peper
2 eetl. zonnebloemolie
chilisaus

Snijd de mais van de kolf en doe de helft hiervan in een kom samen met de knoflook, de steeltjes van de koriander, sesamolie, eieren en bloem. Pureer het mengsel in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg vervolgens de rest van de mais, fijngesneden peper, ui en koriander toe en breng op smaak met peper en zout.

Verhit de olie in een pan en voeg per eetlepel het beslag toe en bak de koekjes in 3-5 minuten op middelhoog vuur lichtbruin en knapperig. Leg de gebakken maiskoekjes op wat keukenpapier om uit te lekken. Serveer samen met chilisaus.

Blijebietjes.nl

Over de schrijver

Berber

Berber van Blije Bietjes

Hoi! Ik ben Berber van Blijebietjes.nl. Lekker, gezond en puur eten koken is al jarenlang mijn grote passie en het koken zonder pakjes of zakjes is mij vanaf jongs af aan al met de paplepel ingegoten. Op mijn foodblog wil ik iedereen die van lekker eten en koken houdt laten zien dat koken zonder pakjes en zakjes echt niet moeilijk is, maar juist heel leuk en super lekker!
Blijebietjes.nl