Lunch Recepten

Recept: Spinaziesalade met granaatappel en sinaasappel

Spinaziesalade met granaatappel
Margot .
Geschreven door Margot .

Helloo, hier weer een recept! Het is een gezonde salade geworden. Het is toch altijd weer heerlijk om zelf te kunnen koken en dit was zeker een lekker recept! De salade heeft een verrassende smaak combinatie en het is zeker lekker! De salade is fris en gezond en ook erg snel om te maken! Je hoeft niets te koken, te bakken, grillen of weet ik veel wat. Het is een kwestie van een paar ingrediënten door elkaar heen draaien en hopss klaar! In deze salade zit ook sinaasappel, dit maakt de salade lekker fris. (ook met het sausje) Wacht niet veel langer en maak gewoon deze lekkere salade !

Ingrediënten: (voor 2 personen)

 • 120 gram spinazie
 • 4 el granaatappel pitjes
 • 2,5 el olijfolie
 • 1 schijfje citroen
 • 1/2 tl mosterd
 • 1,5  sinaasappel
 • 100 gram geitenkaas
 • 2 handjes walnoten

Zo doe je het:

 1. Snijd de granaatappel doormidden en ontpit deze zodat alle granaatappel pitjes eruit komen. (ik heb gewoon een doosje gekocht van de Appie waar de granaatappel pitjes in zaten, lekker makkelijk & snel )
 2. Schil de sinaasappel en snij de sinaasappel in kleine stukken.
 3. De geitenkaas verkruimel je en voeg je straks door de salade heen.
 4. Nu maak je het sausje: Meng de olijfolie met het citroensap en de mosterd door lekaar. Alles even goed roeren en dit sausje besprenkel je straks over de salade heen voor extra pit.
 5. Doe de spinazie in een salade kom, voeg de walnoten toe samen met de sinaasappel, geitenkaas en granaatappel pitjes.
 6. Besprenkel het sausje over de spinaziesalade met granaatappel en serveer de salade!

Klaar is je spinaziesalade met granaatappel, super easy toch?!

Hongeralseenpaard.nl

Over de schrijver

Margot .

Margot .

Margot kan intens genieten van lekker eten, je kan allerlei recepten vinden op haar Foodblog: www.hongeralseenpaard.nl Het doel is dan ook dat iedereen deze lekkere recepten kan maken. De recepten zijn meestal makkelijk te maken en zonder poespas. Gewoon lekker no-nonsense dus, what you see is what you get.

Wij hebben nu ook een super handige maaltijd planner, zo kan je makkelijk je wekelijkse portie aan gezonde & heerlijke recepten plannen. Je kan automatisch een boodschappenlijstje laten maken en die later als je in de supermarkt staat op je mobiel erbij halen. Ideaal toch?!
Je kan Honger als een paard ook volgen op Instagram en Facebook.