Geen categorie

Recept: Spaghetti met tonijnballetjes in tomatensaus

tonijnballetjes met tomatenssaus
Berber
Geschreven door Berber van Blije Bietjes

De bekende spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus kennen we natuurlijk allemaal wel. En zoals ik jullie deze week al eerder liet weten wil ik minimaal 1 keer per week vis eten. Daarnaast vind ik het belangrijk om minder vlees te eten. De keuze voor deze tonijnballetjes was daarom ook snel gemaakt. 

Je kunt natuurlijk ook variëren met deze balletjes door zalm of krab uit blik te gebruiken en er een andere saus bij te serveren. Denk bijvoorbeeld aan een romige saus met spinazie en zalmballetjes. Zo tover je in een keer weer een compleet andere maaltijd op tafel. De basis van de balletjes is voor zalm of krab precies hetzelfde. Varieer er dus maar lekker op los!

De ingrediënten voor deze tonijnballetjes liggen als het goed is al in je voorraad- of koelkast. Mocht je voorraadkast niet zo rijk gevuld zijn als die van mij, dan is een bliksembezoekje aan de supermarkt al voldoende om deze maaltijd op tafel te toveren. Voor de balletjes gebruik ik tonijn uit blik, een halve rode peper, een lente uit of sjalotje, verse peterselie en knoflook. En om de vissmaak wat meer naar boven te halen voeg ik wat vissaus toe. Om alles met elkaar te binden roer je er een geklutst eitje doorheen en dan kun je balletjes draaien. Als het mengsel iets te nattig is kun je wat paneermeel toevoegen. In mijn geval was dat niet nodig.

 Aantal personen: 2 personen  Bereidingstijd: 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 1 lente ui of sjalot
  • peterselie
  • 1 blik tomaten
  • 1 blik tonijn op water
  • kappertjes
  • rode wijn
  • 1 laurierblaadje
  • spaghetti
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET

Snijd de ui fijn en doe hetzelfde met 1 teen knoflook.
Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg vervolgens de tomaten toe en blus af met een flinke scheut rode wijn.
Voeg het laurierblad toe en breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat de saus zachtjes 30 – 45 minuten pruttelen.
Laat de tonijn uitlekken en doe de tonijn vervolgens in een kom.
Voeg 1 teen knoflook, een fijngesneden bosui of sjalot, een handje verse peterselie, een halve rode peper en 1 eitje toe aan de tonijn. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
Draai hier vervolgens balletjes van.
Bak de balletjes in een laagje olijfolie rondom lichtbruin.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
10 Proef de saus en breng op smaak met peper en zout. Voor een gladde saus pureer je de saus fijn met een staafmixer.
11 Giet de spaghetti af en roer deze door de saus.
12 Schep de spaghetti op een bord, leg hier de tonijnballetjes op en garneer met verse Parmezaanse kaas en kappertjes.

Over de schrijver

Berber

Berber van Blije Bietjes

Hoi! Ik ben Berber van Blijebietjes.nl. Lekker, gezond en puur eten koken is al jarenlang mijn grote passie en het koken zonder pakjes of zakjes is mij vanaf jongs af aan al met de paplepel ingegoten. Op mijn foodblog wil ik iedereen die van lekker eten en koken houdt laten zien dat koken zonder pakjes en zakjes echt niet moeilijk is, maar juist heel leuk en super lekker!
Blijebietjes.nl