Lunch Recepten

recept: Rode bieten omelet met boerenkool pesto

Rode bieten omelet met boerenkool pesto
Charlyparsley.nl
Geschreven door Charlyparsley.nl

Zin in een snelle en toch übergezonde lunch? Maak dan deze rode bieten omelet met oer Hollandse boerenkool pesto. Deze jongens zijn werkelijk waar verrukkelijk en staan in een handomdraai op tafel.

Bereidingstijd:
15 minuten

Portie:
2 personen

Benodigdheden: 
blender, keukenmachine/hakmolentje, bakpan

Ingrediënten (circa 2 grote of 4 kleine omeletten)

  • 6 eieren
  • 1 grote rode biet
  • 2 el havermout
  • 1 el lijnzaad
  • Toppings: bijv zongedroogde tomaatjes, mais, boerenkool, geitenkaas

Boerenkoolpesto

  • 2 handen boerenkool
  • 30 g noten (ik gebruikte ongezouten cashewnoten)
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 1 knoflookteen
  • 6 el olijfolie
  • 2 el citroensap

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten van de boerenkoolpesto in een keukenmachine en maal dit fijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Doe alle ingrediënten van de pancake, op de toppings na, in de blender en maal dit kort. Het hoeft geen gladde massa te zijn.
  3. Verhit olie in de pan en schenk bietenmensgel in de pan. Bak de bietenomelet per zijde circa 2 minuten.

Leg de bietenomelet op een bord en beleg deze met je toppings en eindig met een flinke lepel boerenkoolpesto.

Charleyparsley.nl

Over de schrijver

Charlyparsley.nl

Charlyparsley.nl

Mijn naam is Charlotte, maar ik luister ook naar Charly. Enige tijd geleden ben ik begonnen met het kookblog charlyparsley. Een blog dat is ontstaan, hoe kan het ook anders, uit liefde voor eten en bereiden van eten. Deze liefde heb ik lang in kleine kring gehouden. Tot dat ik besloot mijn recepten te delen en anderen te inspireren om gezonde, verassende maar vooral lekkere gerechten te maken. Koken doe ik het liefst met mooie, pure en onbewerkte producten. Het liefst ook zo gezond mogelijk. Iedere week zullen er nieuwe gerechten verschijnen op charlyparsley. Tot in de keuken! charlyparsley.nl