Diner Recepten

Recept pastinaakfrietjes

Pastinaak frietjes

Zoete aardappelfriet is niet meer uit onze keukens weg te denken. Maar zijn jullie ook al bekend met pastinaakfrietjes? Pastinaak is een soort wortel die jarenlang viel onder de ‘vergeten groenten’. Hartstikke gek, want pastinaak is naast onwijs lekker ook nog eens heel gezond. De smaak lijkt een beetje op die van een gewone wortel, maar hij is iets zoeter en heeft een licht anijs achtige ondertoon. Serveer de pastinaakfrietjes bijvoorbeeld met een groenteburger, door een salade of natuurlijk met een dikke klodder mayo 😉

Voor 2 personen (bijgerecht)

Wat zit erin?
♥ 2 pastinaken
♥ 2 el olijfolie
♥ snuf zout
♥ snuf paprikapoeder

En hoe doe je het?
♥ Verwarm de oven voor op 200 graden.
♥ Was en schil de pastinaak. Snijdt vervolgens in dunne frietjes. Het is het makkelijkste om de pastinaak eerst in plakken te snijden (over de lengte) en vervolgens in frietjesvorm.
♥ Leg de pastinaakfrieten op een bakplaat of in een grote ovenschaal. Voeg de rest van de ingrediënten toe en hussel even goed door.
♥ Bak de frieten ongeveer 35 minuten in de oven. Het is belangrijk om ze om de 10 minuten even om te draaien.