Diner Recepten

Recept: Pasta met venkel, salie en worst

Pasta met venkel, salie en worst
Berber van Blije Bietjes
Geschreven door Berber van Blije Bietjes

Venkel is een beetje een ondergeschoven kindje onder de groente.  Zonde als je het mij vraagt, want ik vind die anijssmaak van venkel juist heel erg lekker. Venkel matcht uitstekend met worst, tomaat en salie, dus de keuze voor deze pasta met venkel, salie en worst was snel gemaakt. Maar venkel kun je dus nog met nog veel meer ingrediënten combineren.

Niet zo heel erg lang geleden kocht ik bij Bosch en de Jong boekverkopers een super fijn boek dat ik iedere foodie kan aanraden. De smaakbijbel, geschreven door Niki Segnit beschrijft de meest uiteenlopende smaakcombinaties. Het boek geeft je enorm veel inspiratie, maar is ook heel erg fijn en mooi geschreven. Inmiddels ligt de zevende druk van deze smaak encyclopedie in de winkels, ik ben dus niet als enige enthousiast over dit boek. Het is heerlijk om doorheen te bladeren om zo inspiratie op te doen voor nieuwe recepten.

Het boek

Is een aanrader voor iedereen die van koken houdt en op zoek is naar unieke smaaksensaties! Dit boek krijgt wat mij betreft een ere plekje in de keuken. Combinaties waar je misschien niet zo snel aan zou denken, maar die jou en ieder ander aan tafel zal doen verrassen. Dat maakt het diner meteen extra spannend ?

Je zou bijna denken dat dit een gesponsord bericht is.. Is het niet hoor. Laten we lekker gaan koken.

 Aantal personen: 2  Bereidingstijd: 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 venkel
  • verse salie
  • 1 blik tomaten
  • parmezaanse kaas
  • cayennepeper
  • 2 worstjes
  • spaghetti
  • olijfolie
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET

Snipper de ui en knoflook fijn.
Was de venkel en snijd 3/4 hiervan in grove stukken. Snijd het andere gedeelte in hele fijne reepjes en leg opzij.
Doe de ui, knoflook en grof gehalte venkel in de pan.
Fruit dit zo’n 5 minuten aan.
Voeg de tomaten, cayennepeper, peper en zout toe en breng het geheel aan de koek.
Zet het vuur laag en laat rustig 15-20 minuten inkoken.
Verhit ondertussen in een koekenpan een scheutje olijfolie en braad hierin de 2 worstjes aan. Voeg in het begin wat blaadjes salie toe en bak deze krokant.
Haal deze uit de pan wanner de blaadjes krokant gebakken zijn,. Leg apart.
Draai de worstjes regelmatig en braadt deze in ongeveer 20 minuten gaar.
10 Kook in de laatste 10 minuten de spaghetti gaar.
11 Blender de saus met behulp van een staafmixer glad.
12 Giet de spaghetti af en doe deze bij de saus.
13 Serveer het bord met de spaghetti, het worstje, krokant gebakken salie, parmezaanse kaas en de fijngesneden rauwe venkelreepjes.

Over de schrijver

Berber van Blije Bietjes

Berber van Blije Bietjes

Hoi! Ik ben Berber van Blijebietjes.nl, 29 jaar oud en ik woon samen met mijn kat Storm in Rotterdam. Lekker, gezond en puur eten koken is al jarenlang mijn grote passie en het koken zonder pakjes of zakjes is mij vanaf jongs af aan al met de paplepel ingegoten. Mijn moeder, maar ook mijn oma deden namelijk niet anders. Op mijn foodblog wil ik iedereen die van lekker eten en koken houdt laten zien dat koken zonder pakjes en zakjes echt niet moeilijk is, maar juist heel leuk en super lekker!
Blijebietjes.nl