Recepten Snack

Recept: Kwarkbollen met rozijnen

Kwarkbollen met rozijnen

Hellooo, hier weer een nieuw recept: Kwarkbollen met rozijnen! Ze zijn erg lekker en makkelijk om te maken. Ze smaken een beetje naar broodjes en dit is dan erg lekker om je zondag ochtend mee te starten! Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld nog cranberry’s of ander gedroogd fruit aan toe te voegen. Ook is het lekker met wat poedersuiker erover of je dipt ze juist in wat kwark (is lekker fris). Ben jij benieuwd geraakt naar dit recept? Kijk snel het filmpje en hieronder lees je ook nog precies de beschrijving van het recept. Succes ermee!

De kwarkbollen met rozijnen zijn niet super zoet, ik heb zelf daarom wat vanillesuiker nog toegevoegd. Ben jij een echte zoetekauw? Voeg dan eventueel wat suiker toe, dan is het natuurlijk wel weer een tikkeltje ongezonder heè haha.

Laat jij ons weten wat je van dit recept vindt? Ik ben hier altijd erg benieuwd naar : )

Ingrediënten: (± 12 bollen)

  • 250 gram kwark
  • 2  eieren
  • 75 gram rozijnen
  • 2 snufjes kaneel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gram bloem
  • 1 el olie
  • 1 zakje vanille suiker

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten in lauw water.
  3. Klop de eieren los en roer goed door.
  4. Voeg hier de kwark samen met het meel geleidelijk aan toe.
  5. Meng alles goed door elkaar en voeg dan de olie toe samen met de vanille suiker en het bakpoeder.
  6. Maak af met een snufje kaneel en roer goed door.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak bolletjes van het kwark deeg en leg ze op het bakpapier.
  8. Schuif de bakplaat in de oven en bak de kwarkbollen voor 20 minuten in de oven.
  9. Haal de kwarkbollen met rozijnen uit de oven, laat even afkoelen en bestrooi dan met wat poedersuiker.

Klaar zijn ze !

Eet smakelijk!

www.hongeralseenpaard.nl