Diner Recepten

Recept: Kruidige kikkererwtensoep

Recept! Kruidige kikkererwten soep
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Deze heerlijk vullende, kruidige soep kan gegeten worden als diner of lunch.  Als je niet van koriander houdt kun je dit soepje natuurlijk ook afmaken met wat verse peterselie.

Laat hem een nachtje staan en de smaak wordt alleen maar lekkerder, je kunt deze dus goed een dag van tevoren maken.

Nodig voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 300 gr. kikkererwten uitgelekt en afgespoeld (uit een blik, zorg wel dat deze geen suiker bevat)
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • halve liter water
  • 1 volle el bouillon (zelfgemaakt) Link:
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • Verse koriander naar smaak
  • Geitenyoghurt naar smaak
  • Zout en peper

Zo maak je het

  1. Maak bouillon door 1 el bouillonpoeder (om de bouillon zelf te maken klik hier) toe te voegen aan een halve liter gekookt water en laat even staan.
  2. Snijd de aubergine en tomaten in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn.
  3. Smelt de kokosolie in een pan en voeg de kaneel, paprikapoeder en komijnpoeder toe samen met de ui en fruit deze.
  4. Voeg dan de tomaten en aubergine toe en laat meebakken tot de aubergine zacht wordt.
  5. Voeg dan de bouillon toe en kook het geheel goed door.
  6. Kook als laatst de kikkererwten mee en roer een eetlepel tahin door de soep.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout. En laat nog even doorkoken, zodat de smaken van de kruiden goed kunnen intrekken.
  8. Bestrooi de soep als laatst nog met koriander en een schep geitenyoghurt.Eet smakelijk!

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie