Lunch Ontbijt Recepten Snack

Recept: Kokos limoenbrood

Kokos limoenbrood
Charlyparsley.nl
Geschreven door Charlyparsley.nl

Dit kokos limoenbrood is geweldig als ontbijt, maar hij is eigenlijk te lekker om niet af en toe te delen. En om zomaar een ideetje te opperen: bij een zomerse picknick is hij ideaal. De kokos in combinatie met de frisse limoen geeft een echte summervibe. Een hele gezonde vibe wel te verstaan! Er zijn alleen natuurlijke suikers aanwezig van banaan, jawel die zit er ook nog stiekem in verwerkt.

Bereiding: 
20 minuten

Oventijd: 
45 a 50 minuten

Portie: 
8 tot 10 plakken

Benodigdheden: 
springvorm/cakevorm, oven, rasp

Ingrediënten

 • 250 g speltmeel
 • 2 tl bakpoeder
 • 250 ml kokosyoghurt
 • 80 g kokosrasp
 • 4 el chiazaad
 • 2 limoenen
 • 2 bananen
 • 2 eieren

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in met kokosolie of boter.
 2. Meng in een kom het speltmeel met bakpoeder, kokosrasp, chiazaad en een snuf zout.
 3. Klop in een andere kom de eieren los met de geprakte bananen en kokosyoghurt. Rasp de schil van de limoenen erboven. Snij de limoenen doormidden en voeg het sap van de limoenen ook toe.
 4. Voeg het bananen-limoen mengsel toe aan de andere kom en spatel dit door elkaar. Giet het beslag in de vorm.
 5. Zet de springvorm in de oven en bak de cake in 45 tot 50 minuten gaar. Controleer of het brood goed is door er een sateprikker in te steken, als deze er schoon uit komt is het brood gaar.

Charleyparsly.nl

Over de schrijver

Charlyparsley.nl

Charlyparsley.nl

Mijn naam is Charlotte, maar ik luister ook naar Charly. Enige tijd geleden ben ik begonnen met het kookblog charlyparsley. Een blog dat is ontstaan, hoe kan het ook anders, uit liefde voor eten en bereiden van eten. Deze liefde heb ik lang in kleine kring gehouden. Tot dat ik besloot mijn recepten te delen en anderen te inspireren om gezonde, verassende maar vooral lekkere gerechten te maken. Koken doe ik het liefst met mooie, pure en onbewerkte producten. Het liefst ook zo gezond mogelijk. Iedere week zullen er nieuwe gerechten verschijnen op charlyparsley. Tot in de keuken! charlyparsley.nl