Diner Recepten

Recept: Italiaanse quinoa schotel met groentes

Italiaanse ovenschotel met quinoa
Margot .
Geschreven door Margot .

Mmmm ik ben dol op dit hoofdgerecht: Italiaanse quinoa schotel met groentes! Ik heb al meerdere keren dit recept gemaakt en vaak gevarieerd met ingrediënten. Deze combinatie vond ik erg lekker De schotel is redelijk gezond (als je de kaas enzo weg denkt haha). Vaak maak ik een ovenschotel met pasta of aardappels, maar waarom niet met quinoa? Nou dit smaakte erg goed en zeker in combinatie met de mozzarella, tomatenblokjes en groentes! Dit gerecht is super simpel en snel om te maken en ideaal voor meerdere personen! Het was echt een aanrader dit recept en je kunt dit recept gemakkelijk de volgende dag weer opwarmen als je teveel hebt gemaakt!

Ingrediënten: (3 personen)

  • 100 gram quinoa
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1/2 rode ui
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 snufjes paprikapoeder
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • 300 gram gehakt
  • 1 bol mozzarella of 1 zak mini mozzarella bolletjes
  • 3 scheutjes olijfolie
  • 6 cherrytomaten
  • 4 handjes geraspte kaas
  • 1 handje zonnebloempitten (optioneel)

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de quinoa. (zie ook aanwijzingen op de verpakking)
  3. Snijd de ui fijn en verhit wat olie of boter in een koekenpan.
  4. Voeg hierin het gehakt en bak deze samen met de ui gaar.
  5. Breng het gehakt op smaak met wat paprikapoeder en Italiaanse kruiden.
  6. Snijd de courgette en aubergine in dunne plakken en smeer in met olijfolie.
  7. Bak de courgette en aubergine gaar in een grillpan met olijfolie.
  8. Snijd ondertussen de cherrytomaten en de mozzarella in plakjes.
  9. Hak de basilicum fijn en voeg dit toe aan het gehakt mengsel samen met de tomatenblokjes. Verwarm dit nog enkele minuten.
  10. Meng nu de quinoa samen met de groentes en het gehaktmengsel in een ovenschaal.
  11. Voeg hier de zonnebloempitten aan toe, samen met de mozzarella, cherrytomaten en geraspte kaas.
  12. Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas goed is gesmolten.

Haal de ovenschaal uit de oven en serveer!KLAAAAR

Eet smakelijk!

Hongeralseenpaard.nl

 

Over de schrijver

Margot .

Margot .

Margot kan intens genieten van lekker eten, je kan allerlei recepten vinden op haar Foodblog: www.hongeralseenpaard.nl Het doel is dan ook dat iedereen deze lekkere recepten kan maken. De recepten zijn meestal makkelijk te maken en zonder poespas. Gewoon lekker no-nonsense dus, what you see is what you get.

Wij hebben nu ook een super handige maaltijd planner, zo kan je makkelijk je wekelijkse portie aan gezonde & heerlijke recepten plannen. Je kan automatisch een boodschappenlijstje laten maken en die later als je in de supermarkt staat op je mobiel erbij halen. Ideaal toch?!
Je kan Honger als een paard ook volgen op Instagram en Facebook.