Diner Recepten

Recept: Italiaanse groenteschotel

Italiaanse groenteschotel
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Helloo, wij hebben een erg lekker & super simpel recept voor jullie: Italiaanse groenteschotel! Het is echt heel simpel, alle groentes snijden en flopsss de ovenschaal in! Ondertussen kun je een stukje vlees bakken, de tafel dekken en je haalt de Italiaanse groenteschotel uit de oven. Nou makkelijker dan dit kan toch bijna niet? De groentes combineren echt goed vond ik!! Kijk snel hoe je dit lekkere recept maakt Soms zijn hele simpele dingen ook gewoon erg lekker!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 tomaten
  • 400 g groene asperges (diepvries)
  • 2 courgette
  • 4 tl Italiaanse kruiden
  • 6 scheutjes olijfolie
  •  peper en zout
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 handje pijnboompitten
  • 2 winterpeen
  • 4 stukken rosbief of ander vlees

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de tomaat, winterpeen en courgette in dunne plakken.
  3. De groene asperges heb ik uit de diepvries gehaald en eventjes laten ontdooien.
  4. De winterpeen kook je even 5 minuutjes in een pan met kokend water zodat deze goed zacht is als die uit de oven komt. (anders blijft de winterpeen misschien wat te hard)
  5. Je verdeelt de tomaten, winterpeen,courgette en de groene asperges over een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
  6. Voeg hier wat Italiaanse kruiden aan toe en eventueel wat peper/zout.
  7. Maak af met 1 handjes pijnbooompitten, misschien nog wat olijfolie als je denkt dat het geheel iets te droog is. Meng alles goed door elkaar en besprenkel met de Parmezaanse kaas.
  8. Zet de Italiaanse groenteschotel voor ongeveer 20 minuten.
  9. Ondertussen verhit je wat olie in een koekenpan en bak je de rosbief gaar. (paar minuutjes, zie verpakking)
  10. Kijk of alle groentes zacht zijn en haal uit de oven!
  11.  Verdeel over de borden en serveren maar!

hongeralseenpaard.nl

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie