Recepten Snack

Recept: Gezonde twix repen

Gezonde Twix

Hoe leuk is het als je jouw favoriete candybar van vroeger zónder schuldgevoel kan eten? Deze twix repen bevatten alle onderdelen van een echte twix, maar dan zonder ongezonde toevoegingen. Sterker nog: door de bodem gemaakt van havermout, de karamellaag gemaakt van dadels en de chocoladelaag gemaakt van kokosolie en cacao zijn de twix repen zelfs gezond te noemen. Ja de ingrediëntenlijst is iets langer dan jullie van ons gewend zijn en ja het kost iets meer tijd om deze twix repen te maken, máár ze zijn dan ook echt absoluut de moeite waard.

Voor ongeveer 8 repen

Wat heb je nodig?

♥ Keukenmachine
♥ Bakblik

Wat zit er in?

Bodem
♥ 130 gram havermout
♥ 50 gram amandelmeel
♥ 60 ml kokosolie, gesmolten
♥ 20 gram honing
♥ 1/2 tl vanillepoeder

Karamellaag
♥ 100 gram dadels
♥ 40 gram kokosolie
♥ 1 el honing
♥ 1 el sojamelk
♥ 1/2 tl vanillepoeder
♥ Snuf zeezout

Chocoladelaag
♥ 50 gram kokosolie
♥ 20 gram cacaopoeder
♥ 1 a 2 el sojamelk
♥ 1 flinke el honing

En hoe maak je het?

♥ Verwarm de oven voor op 180 graden.

♥ Doe de ingrediënten voor de bodem in een kom en roer met een spatel tot een stevig deeg.

♥ Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakblik en druk de bodem goed aan. Zorg er voor dat de bodem overal ongeveer 5mm dik is.

♥ Bak de bodem ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven. De bodem is klaar wanneer deze goudbruin van kleur is. Laat de bodem helemaal afkoelen.

♥ Doe de ingrediënten voor de karamellaag in de keukenmachine en mix net zolang totdat het mengsel de structuur van karamel heeft.

♥ Verdeel vervolgens de karamel over de bodem en zet dit in de koelkast om hard te worden.

♥ Richt je in de tussentijd op het maken van de chocoladelaag. Smelt de kokosolie au bain marie. Voeg vervolgens de cacaopoeder, sojamelk en honing toe.

♥ Proef of het mengsel daadwerkelijk smaakt naar chocolade. Voeg naar smaak nog wat extra cacaopoeder of honing toe.

♥ Giet het chocolademengsel over de karamellaag.

♥ Laat de bars ongeveer 1 uur hard worden in de vriezer. Bewaar de bars in de koelkast!

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl