Diner Recepten

Recept: Gevulde paprika

Gevulde paprika
Josine Mooij
Geschreven door Josine Mooij

Ik houd van gevulde paprika’s, maar ik ben lang opzoek geweest naar het ultieme gevulde paprika gerecht. Dat betekent voor mij: Lekker, gezond en snel klaar :). Maar goed ik heb dus veel recepten geprobeerd maar de aller lekkerste is van Sarahaandekook.nl . Omdat Bart niet van gesmolten kaas houdt zie je op de foto één paprika zonder kaas, maar dat doet niets af en de smaak en is nog steeds lekker!

Dus hierbij Saar’s heerlijke gevulde paprika’s.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rode paprika’s
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 180 gram mager rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel sambal manis
  • ½ courgette in blokjes
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • parmezaanse kaassnippers
  • peper en zout

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de bovenkant van de paprika’s af en haal de zaadlijsten er uit.

Verhit olie in een koekenpan en fruit de uien en knoflook 10 minuten op laag vuur. Bak de courgette een minuutje mee en voeg het gehakt toe. Blijf roeren tot het gehakt rul en goudbruin is. Voeg de tomatenpuree, sambal en oregano toe en laat de vulling een paar minuten sudderen. Proef de vulling en voeg wat zout en peper toe. Schep de vulling in de paprika’s en bestrooi met kaas. Zet (als het lukt) de ‘hoedjes’ op de paprika’s en bak ze 30 minuten in de oven.

Serveer de gevulde paprika’s direct met bijvoorbeeld rijst of gebakken aardappeltjes.

Over de schrijver

Josine Mooij

Josine Mooij

Enige tijd geleden ben ik gestart met herhealth.nl, een plek waar wij ons best doen om jou te inspireren. Want je bent niet de enige die zich wel eens eenzaam of onzeker voelt, die wel eens relatieproblemen heeft of die handvatten nodig heeft om zichzelf goed in haar vel te laten voelen. Lees verder