Diner Recepten

Recept: Gevulde aubergine met tempeh en yoghurtdip

Gevulde aubergine met tempeh en yoghurtdip
Charlyparsley.nl
Geschreven door Charlyparsley.nl

Deze gevulde aubergine zit vol heerlijke en voedzame ingrediënten! Ook als je geen tempehfan zijn raad ik aan toch dit gerecht eens te proberen. Door het verkruimelen van de tempeh en de marinade krijgt de tempeh een heel andere structuur en smaak. De combinatie van de kruidige vulling van de aubergine met de frisse yoghurt peterselie dip en zoete granaatappelpitjes is werkelijk heerlijk!

Bereidingstijd: 
30 minuten

Oventijd: 
45 minuten

Portie: 
2 personen

Benodigdheden: 
ovenschaal, wokpan/koekenpan

Ingrediënten

  • 200 g tempeh
  • 2 aubergines
  • 1 klein blikje kikkerwerten
  • 150 g spinazie
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Panko (Japans broodkruim/paneerkruim)
  • 1 theelepel paprikapoeder

Voor de yoghurtdip:

  • 250 g griekse of turkse yoghurt
  • 1 handvol gesneden peterselie
  • halve granaatappel
  • 1 theelepel citroensap

Voor de tempeh marinade:

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Was de aubergines en snij deze door de lengte doormidden. Snij de aubergine kruislings in en bestrijk met olijfolie. Leg de helften op een bakplaat voor 30 minuten.
  3. Kruimel ondertussen de tempeh in je handen tot kleine stukken. Doe alle ingrediënten van de marinade bij elkaar in een kom en doe hier de tempeh bij.
  4. Maak de yoghurtdip door alle ingrediënten, behalve de granaatappelpitjes, te mengen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snij de granaatappel doormidden en haal de pitjes uit een helft.
  5. Snij de ui en knoflook fijn. Bak de ui, knoflook en de tempeh voor ongeveer 5 minuten. Doe de spinazie erbij en bak deze mee tot dat deze geslonken is. Voeg vervolgens de kikkererwten toe met de tomatenpuree, paprikapoeder en sojasaus en schep het mengsel om.
  6. Haal de auberginehelften uit de oven is en schep het vruchtvlees eruit. Voeg het vruchtvlees toe aan de pan met het tempehmengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep het mengsel door elkaar en vul de aubergine er mee. Het tempehmengsel wat niet in de aubergine past kan je er lekker naast eten! Strooi een laagje panko over de aubergine heen en druppel een beetje olijfolie erover.
  7. Zet de aubergine voor nog circa 12 minuten in de oven op de grillstand tot dat de aubergine een krokant laagje heeft.
  8. Haal de aubergine eruit en lepel de yoghurt dip er overheen. Strooi hier granaatappelpitjes overheen.

charleyparsley.nl

Over de schrijver

Charlyparsley.nl

Charlyparsley.nl

Mijn naam is Charlotte, maar ik luister ook naar Charly. Enige tijd geleden ben ik begonnen met het kookblog charlyparsley. Een blog dat is ontstaan, hoe kan het ook anders, uit liefde voor eten en bereiden van eten. Deze liefde heb ik lang in kleine kring gehouden. Tot dat ik besloot mijn recepten te delen en anderen te inspireren om gezonde, verassende maar vooral lekkere gerechten te maken. Koken doe ik het liefst met mooie, pure en onbewerkte producten. Het liefst ook zo gezond mogelijk. Iedere week zullen er nieuwe gerechten verschijnen op charlyparsley. Tot in de keuken! charlyparsley.nl