Diner Recepten

Recept: Easy linzencurry

Linzencurry
Sanne It's pure food
Geschreven door Sanne It's pure food

Zin in lekkere curry met homemade currypasta? Dit super simpele receptje smaakt alles behalve simpel! 

Nodig voor twee personen

  • 200 gr gedroogde linzen
  • 15 cherrytomaatjes
  • 1 aubergine
  • 200 ml kokosmelk
  • Verse koriander
  • 50 gr gele currypasta (zelfgemaakt)
  • Kokosolie

Zo maak je het

  1. Kijk op de verpakking van de gedroogde linzen of je deze nog moet weken, voordat je ze kookt. Dit is namelijk niet altijd het geval en doe dit wanneer nodig.
  2. Snijd de aubergine in fijne blokjes en snijd de cherrytomaatjes in kwartjes.
  3. Verhit een wok en smelt de kokosolie hierin en daarna de currypasta. Bak de aubergine gaar in de currypasta.
  4. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg dan de linzen toe en laat meekoken, zoals de aanwijzing op de verpakking van de linzen aangeeft.
  5. Voeg als laatst de tomaten toe en warm deze even mee op. Bestrooi de curry voor het eten met koriander.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Sanne It's pure food

Sanne It's pure food

Ik ben Sanne 23 jaar, gek op koken en altijd bezig met het bedenken van nieuwe gezonde recepten. Dat heeft ertoe geleid dat ik ben begonnen met de opleiding natuurvoedingsadviseur. Ik houd me daarbij bezig met orthomoleculaire voeding. Kort gezegd: ‘voeding die je lijf voedt en niet alleen maar vult’. Lees verder

www.itspurefood.nl en volg mij op instagram (@itspurefood).
Liefs Sanne

Laat een reactie achter