Diner Recepten

Recept: Dronken kip spiesjes met spinaziesalade

Dronken kip
Berber
Geschreven door Berber van Blije Bietjes

En weer een dronken kip recept! Je zou haast denken dat ik gek ben op kip in combinatie met alcohol. En nu ik er zo over nadenk klopt dat eigenlijk ook wel. Het dronken kippetje op een bierblikje, deze kip op spies of een coq au vin. Ik word er heel erg blij van! Deze kip op spies is vooraf gemarineerd in een mengsel van sherry, olijfolie en heel veel knoflook. De sherry geeft de kip een bijzonder lekker smaakje.

Deze kip spiezen combineer ik met een salade van spinazie, linzen, tomaat en feta. Dat maakt het een perfect recept voor iedereen die zichzelf dit jaar een gezonde leefstijl heeft beloofd! De sherry klinkt misschien wat ongezond, maar omdat de kip er alleen maar in gemarineerd wordt geeft de sherry alleen maar smaak af. En dat is samen met de knoflook echt heel erg lekker!

Dit heb je nodig
… voor 2 personen

300 gram kipfilet
3 tenen knoflook, in grove stukjes gesneden
1 glas sherry
3 eetl. olijfolie
peper & zout
sate stokjes of spiesen (leg de stokjes voor gebruik even in het water)

Voor de salade
300 gram spinazie, gewassen
100 gram kleine roma tomaatjes
een klein blikje linzen, uitgelekt
75 gram feta, verbrokkeld
geschaafde amandelen, geroosterd in een droge pan
1 eetl. witte wijn azijn
1 theel. mosterd
2 eetl. olijfolie, van goede kwaliteit
peper & zout

Meng sherry, olijfolie en knoflook en voeg peper en zout toe. Leg de kip in de marinade en marineer voor een paar uur in de koelkast. Je kunt dit prima ’s ochtends in de marinade zetten en ’s avonds na werk gebruiken.

Snijd de gemarineerde kip in de lengte in repen van ongeveer 3 cm dik. Rijg de reepjes op de stokjes of spiesen. Wrijf de spiesen in met wat olijfolie en zet een grillpan (of koekenpan) op het vuur. Bak de spiesen in ongeveer 10 minuten gaar. Draai de spiesen regelmatig om.

Meng de spinazie met de tomaatjes, linzen en de feta. Meng olijfolie samen met azijn, mosterd en peper en zout. Schenk de dressing over de salade en garneer met amandelschaafsel . Serveer samen met de kip.

Blijebietjes.nl

Over de schrijver

Berber

Berber van Blije Bietjes

Hoi! Ik ben Berber van Blijebietjes.nl. Lekker, gezond en puur eten koken is al jarenlang mijn grote passie en het koken zonder pakjes of zakjes is mij vanaf jongs af aan al met de paplepel ingegoten. Op mijn foodblog wil ik iedereen die van lekker eten en koken houdt laten zien dat koken zonder pakjes en zakjes echt niet moeilijk is, maar juist heel leuk en super lekker!
Blijebietjes.nl