Lunch Recepten

Recept: Courgettesalade met zalm

Courgette salade zalm
Sanne It's pure food
Geschreven door Sanne It's pure food

Ik ben vaak wat inspiratieloos als het op lunch aankomt. Vaak kom ik uit bij een simpele boterham met beleg of een simpele salade. Als ik geluk heb wat leftovers van de vorige avond. Deze salade is iets minder simpel maar wel goed van tevoren te maken. En als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt om zelf pesto te maken dan is deze salade heerlijk maar super simpel.

Dit heb je nodig

♦ 1 halve courgette
♦ 100 gr gerookte zalm
♦ Een halve avocado
♦ Een handje rucola
♦ Zout en peper
♦ 1 el zelfgemaakte pesto

Zo maak je het

  1. Snijd de courgette in dunne repen van ongeveer een halve centimeter met een kaasschaaf of een mesje.
  2. Verhit een grillpan en gril de courgetterepen even in de pan totdat deze lichtbruin kleuren. Breng de courgette op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de avocado in dunne plakken.
  4. Doe een handje rucola op het bord en leg hierop de courgetteplakken en vervolgens de avocado en de zalm.
  5. Maak de salade af met wat (homemade) pesto.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Sanne It's pure food

Sanne It's pure food

Ik ben Sanne 23 jaar, gek op koken en altijd bezig met het bedenken van nieuwe gezonde recepten. Dat heeft ertoe geleid dat ik ben begonnen met de opleiding natuurvoedingsadviseur. Ik houd me daarbij bezig met orthomoleculaire voeding. Kort gezegd: ‘voeding die je lijf voedt en niet alleen maar vult’. Lees verder

www.itspurefood.nl en volg mij op instagram (@itspurefood).
Liefs Sanne