Diner Gezondheid Recepten

Recept: Caprese springrolls

recept springroll caprrese
Sanne It's pure food
Geschreven door Sanne It's pure food

Deze caprese springrolls zijn heerlijk als lunch en gemakkelijk mee te nemen. Ook als voorgerecht bij een Italiaanse maaltijd zijn ze erg leuk om te serveren! Het is even oefenen met de rollskills maar als je dat eenmaal onder de knie hebt, is het zo gedaan (ik spreek uit ervaring).

Nodig voor 1 persoon

 • 4 rijstvellen
 • Een halve bol mozzarella
 • 4 cherrytomaatjes
 • 8 basilicumblaadjes
 • Een halve avocado
 • 1 el pesto (Zelfgemaakt het lekkerst, klik hier voor het recept)

Zo maak je het

 1. Snijd de mozzarella en avocado in dunne plakken. Snijd de tomaatjes in kwartjes.
 2. Voor het gebruiken van rijstvellen heb je een diep bord nodig met een laag warm water en een schone bord. Leg een rijstvel in het water en wacht 30 seconden tot deze zacht is en leg hem dan op het bord.
 3. Leg in het midden van het rijstvel een plak avocado en daarboven een plak mozzarella. Leg de tomaatjes hier naast en leg boven op het geheel twee blaadjes basilicum.
 4. Rol een deel van het rijstvel over de vulling. Rol dan de randen naar binnen. Rol daarna het rijstvel strak om de vulling heen, zodat je een rolletje krijgt. Doe dit 4 keer (op de verpakking van de rijstvellen staan vaak tips om ze goed op te rollen).
 5. Serveer met de pesto.

Eet smakelijk!

 

Over de schrijver

Sanne It's pure food

Sanne It's pure food

Ik ben Sanne 23 jaar, gek op koken en altijd bezig met het bedenken van nieuwe gezonde recepten. Dat heeft ertoe geleid dat ik ben begonnen met de opleiding natuurvoedingsadviseur. Ik houd me daarbij bezig met orthomoleculaire voeding. Kort gezegd: ‘voeding die je lijf voedt en niet alleen maar vult’. Lees verder

www.itspurefood.nl en volg mij op instagram (@itspurefood).
Liefs Sanne