Recepten Snack

Recept: Bosbessen kwarkbrood

Recept: bosbessen kwarkbrood
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Oeh, dit is echt een super lekker Bosbessen kwarkbrood! Heerlijk op een Lazy Sunday, want het is niet veel werk! Je kunt dit eten als ontbijt, maar ook als tussendoortje of toetje bijvoorbeeld. Het is een gezond kwarkbrood met bosbessen, echt super lekker! Het recept is dan ook erg simpel om te maken!

Ingrediënten

  • 200 gram speltmeel
  • 250 gram kwark of Griekse yoghurt
  • 1  ei
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 snufjes kaneel
  • 2 el kokosrasp
  • 2 el amandelschaafsel optioneel
  • 1  banaan
  • 250 gram bosbessen diepvries

Zo doe je het:

  1. Meng het spelt meel samen met de kwark in een keukenmachine.
  2. Voeg hier de kwark, bakpoeder, kaneel, ei en banaan aan toe en meng dit alles goed door elkaar tot een egaal beslag.
  3. Nu voeg je nog het amandelschaafsel toe samen met de geraspte kokos.
  4. Als laatst schep je de bosbessen voorzichtig door het kwark mengsel heen zodat ze een beetje heel blijven.
  5. Zet nu de oven aan op 220 graden (je hoeft dus niet voor te verwarmen).
  6. Bekleed een cake vorm met bakpapier en schep hier het Bosbessen kwark mengsel in en verdeel goed.
  7. Zet het Bosbessen kwark brood in de oven en bak 30 minuten totdat deze lichtbruin is.
  8. Haal het kwark brood uit de oven en laat even afkoelen.
  9. Snijd in stukken en maak af met wat geraspte kokos en eventueel nog wat bosbessen

TIP: Het is erg lekker om bijvoorbeeld een klein beetje bosbessen jam erop te smeren!
** Het kwark brood is gaar wanneer de saté prikker droog blijft als je hem erin prikt.

Ook erg handig om plakjes van het kwarkbrood in te vriezen! Zo heb je altijd een gezond tussendoortje ?
Enjoy!

Eet smakelijk!

Hongeralseenpaard.nl

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie