Recepten Snack

Recept: Appel-kaneelcake

Appel kaneel cake

De herfst is begonnen en dat is te merken. Hoewel we nog niet enorm veel natte dagen hebben gekend begint het al wel aardig koud te worden. In deze tijd van het jaar eet ik dan ook het liefst verwarmende gerechten. Kort geleden maakte ik deze appel-kaneelcake. Kaneel heeft een verwarmende werking. Daarnaast helpt het tegen verkoudheid en vermoeidheid. Precies wat je nodig hebt bij het herfstachtige weer!

Wat heb je nodig?

♥ Taartvorm 20 cm

Wat zit er in?

♥ 200 gram amandelmeel

♥ 3 eieren

♥ 50 ml kokosolie

♥ 100 ml ongezoete plantaardige melk

♥ 1 el kaneel

♥ 3 el ahornsiroop

♥ 2 tl bakpoeder

♥ Snuf zout

♥ 1 a 2 appels

En hoe maak je het?

♥ Verwarm de oven voor op 180 graden.

♥ Doe de amandelmeel, kaneel, bakpoeder en zout in een kom en roer de ingrediënten door elkaar.

♥ Meng in een andere kom de eieren, gesmolten kokosolie, melk en siroop.

♥ Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een beslag. Giet de helft van het beslag in een met kokosolie ingevette taartvorm.

♥ Schil de appels en snijd de appels in schijfjes van ongeveer 3 mm dik. Verdeel 2/3 van de schijfjes over het beslag en giet de rest van het beslag eroverheen. Verdeel de overgebleven schijfjes appel over de bovenkant van de cake.

♥ Zet de taart ongeveer 30 minuten in de oven. De cake is klaar wanneer een satéprikker er schoon en droog uit komt.