Josien Schuttevaar, diëtiste en eigenaresse van “Personal Weightloss”

dietistIk ben diëtist, maar durf wel te zeggen, dat ik eigenlijk niet zo bezig ben met “diëtist” zijn, zoals mij is “aangeleerd” in de opleiding.

Ik ben naast diëtist namelijk ook ervaringsdeskundige en zal het dan ook altijd, naast letterlijke voeding, hebben over het waarom achter het eten, dus het geestelijke aspect EN ik wil altijd verder kijken dan calorieën IN versus calorieën UIT, want oh, wat vergeten we daardoor vaak de kwaliteit van voeding en snappen we niet meer hoe ons lichaam in elkaar steekt.

Wat ik dan vaak ook doe is mensen (die bij mij komen) uitleggen hoe ons lichaam in elkaar steekt; snap je dat, nou dan snap je eigenlijk ook, dat wil jij je fit voelen, dat je stoffen in je lichaam moet stoppen die de processen in je lichaam ondersteunen en niet tegenwerken en onze huidige voeding is hier ver vanaf geraakt. Door voeding te nemen die aansluit op je lichaam en naar je lichaam te luisteren en er naar handelen, dat wil en moet toch iedereen ervaren!

Dat wil ik dan ook overbrengen en dat doe ik middels intensieve gesprekken, waarbij dus veel wordt verhelderd over de werking van het lichaam, maar waarbij persoonlijke, emotionele gesprekken met en over de persoon zelf en diens leven ook altijd aan de orde zijn; het één is altijd gekoppeld aan het ander.

Samen gaan we dan, rekening houdend met het lichaam, maar ook met je emoties, smaak en omstandigheden puzzelen in een eet- en leefpatroon, waarbij je dan weer optimaal voor jezelf gaat zorgen en ook uiteindelijk weer voelt dit waard te zijn (wat helaas vaak is weggezakt wanneer iemand niet goed in diens vel zit).

Mensen op hun kwetsbaarst zien en dan ook nog vaak een beetje kunnen helpen en weer energie, zin en eigenwaarde creëren samen! Puur door voor jezelf, en dus zowel je eigen lichaam en geest te gaan zorgen; deze te voeden! Wil je meer van me zien of lezen of iets aan me vragen? 
info@personalweightloss.nl

www.personalweightloss.nl
www.facebook.com/personalweightloss