Diner Recepten

Heerlijke spaghetti met garnalen

Garnalen pasta
Eef Kookt Zo
Geschreven door Eef Kookt Zo

Pasta! Ik ben er dol op en op mijn foodblog Eef Kookt Zo vind je dan ook lekker veel recepten met pasta. Het liefst lekker snel klaar én bomvol smaak. Vandaag heb ik dit heerlijke recept voor Pasta met garnalen voor je. Je kunt voor de pasta overigens ook voor spelt of volkoren pasta kiezen als je dat wilt. Deze pasta soorten vullen namelijk beter dan ‘gewone’ witte pasta én er zitten meer voedingsstoffen in. Dit recept zit je trouwens binnen 20 minuten op tafel. Ideaal, voor de drukke doordeweekse dagen.

Ingrediënten:

  • 250 á 300 gr grote garnalen
  • 200 gr spaghetti
  • 120 ml droge witte wijn
  • 4 eetlepels kookroom
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum
  • cayennepeper
  • versgemalen zwarte peper & zeezout
  • olijfolie & boter
  • Garnering: blaadjes basilicum & Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  • Snij de knoflookteentjes fijn.
  • In een ruime kokenpan doe je 2 eetlepels olijfolie en fruit de knoflook even kort aan. De garnalen erbij, breng op smaak met versgemalen zwarte peper & zeezout en bak de garnalen in 3 – a minuten gaar en roze. Schep de garnalen uit de pan en hou ze even apart.
  • Snijd de kruiden en het laatste teentje knoflook fijn en de tomaat (zonder zaadjes – alleen de schil) in blokjes.
  • Kook de spaghetti volgens de verpakking en bereid ondertussen de saus in dezelfde koekenpan als waar je de garnalen in hebt gebakken. Doe 2 eetlepels boter in de pan en bak hierin op laag tot middelhoog vuur de tomatenblokjes, bieslook, basilicum, 1 teentje knoflook en een snufje cayennepeper. Voeg de wijn toe en laat dit op een laag vuurtje ongeveer 5 minuten rustig even pruttelen. Daarna schenk je de kookroom erbij en voeg je de garnalen bij de saus. Meng alles goed door elkaar en laat de smaken nog een paar minuten intrekken terwijl je rustig roert.
  • Giet de pasta af en doe deze bij de saus. Serveer met wat verse blaadjes basilicum & Parmezaanse kaas.

www.eefkooktzo.nl

Over de schrijver

Eef Kookt Zo

Eef Kookt Zo

k ben Eef en dol op koken. Ik wil laten zien dat koken helemaal niet moeilijk is: Lekker, Makkelijk, meestal gezond soms wat minder maar wel altijd verrassend.