Relaties

8 gewoontes die niet in goede relatie thuis horen

8 dingen die niet goed zijn voor je relatie

1 Je bent constant naar elkaar aan het wijzen
Wanneer je merkt dat je elkaar constant de schuld geeft voor wie de vakantie heeft verpest, wiens schuld het was dat jullie te laat waren voor een etentje of waarom een bepaalde rekening nog niet is betaald dan hebben jullie misschien te hoge verwachtingen van elkaar. Probeer de verantwoordelijkheid niet altijd bij elkaar te leggen, maar neem zelf ook verantwoordelijkheid. Wanneer je merkt dat jullie weer met een vinger naar elkaar wijzen, zoek dan uit waar je echt boos om bent en praat hier samen over. Probeer samen te onderzoeken wat er verkeerd ging en een oplossing te zoeken zodat jullie deze ruzie in de toekomst kunnen vermijden.

2 Je ruziet over huishoudelijke klusjes
We kennen het (helaas) bijna allemaal wel: jij hebt het gevoel dat je partner nooit de afwas doet, de toiletbril altijd omhoog laat staan of nooit een keer de stofzuiger pakt terwijl jij je best doet om het een beetje netjes en opgeruimd te houden in huis. De ruzie ligt niet altijd aan de vieze sokken op de grond, maar het is vaak het gevoel dat de ander niet waardeert hoe hard jij je best doet. Dus probeer in plaats van ruzie te maken over vieze sokken te praten over hoe jij je voelt, dat je meer hulp nodig hebt en dat je het gevoel hebt dat wat jij in huis doet niet gewaardeerd wordt door je partner.

3 Je verstopt je nieuwste aankopen
Ruzies over de financiën komen vaak voor. De ene partner heeft een gat in zijn hand en de ander is zuinig of er is te weinig geld waardoor de spanningen hoog kunnen oplopen. Onzekerheid over geld kan onzekerheid over je relatie betekenen. Wanneer jij en je partner open zijn over geld en op dezelfde pagina zitten dan kan dit veel onzekerheid wegnemen en hoef jij dat nieuwe truitje niet achter in de kast te verstoppen.

4 Je negeert problemen, maar ventileert je boosheid op een andere manier
Wanneer jij je frustraties opkropt dan gaan de problemen die deze frustraties veroorzaken niet weg. Wanneer je niet bereid bent om met je partner over deze frustraties te praten dan krijg je niet de intimiteit in de relatie die je misschien zou willen. Dit soort relaties kunnen jaren bestaan, totdat één van de twee het zat is. Het kan het waard zijn om (letterlijk) te vechten voor je relatie.

6 Je zou willen dat hij wist hoe hij jou speciaal moet laten voelen
Het is bijna Valentijnsdag, en als hij echt van je houdt dan zou hij je wel meenemen naar een goed restaurant of een mooi cadeau voor je kopen… toch? Nee dus, jouw partner kan jouw gedachtes niet lezen, voor het zelfde geldt heb je een hekel aan Valentijnsdag. Dus laat je partner weten wat je wilt. Veel vrouwen zeggen: “Als ik het moet zeggen, dan telt het niet meer”. Maar het telt nog steeds! Hij doet nog steeds moeite voor je dus het telt, maar soms hebben mannen gewoon wat hulp nodig.

7 Je spant altijd samen met je ouders
Bel jij je ouders als eerste als je goed of slecht nieuws heb? Vraag jij eerst je ouders om advies en pas daarna je partner? Dit is vaak een signaal van onvolwassenheid. Het is op een gegeven moment tijd om te stoppen met jezelf te zien als het kind van je ouders. Je bent volwassen en hebt een relatie, je hebt een man en samen zijn jullie nu een familie. Dit betekent natuurlijk niet dat je je ouders moet buiten sluiten, maar het is wel goed om je eigen rituelen en tradities als stel te ontwikkelen. Dat is wat een relaties sterk maakt.

8 Je maakt ruzie over hoe hij iets ‘altijd’ of ‘nooit’ doet
Het is zo verleidelijk om de woorden altijd of nooit te gebruiken, maar deze twee woordjes kunnen zo gevaarlijk zijn. Het moment dat je de termen ‘altijd’ of ‘nooit’ in de strijd gooit kun je verzanden in een discussie die als volgt gaat: “Ik doe dat niet”, “Jawel, dat doe je wel”, en daar is niemand bij gebaat.