Gezondheid Recepten

6 Tips voor lekkere glutenvrije lunches om mee te nemen

De zomer ligt achter ons, de scholen zijn weer begonnen en we zijn allemaal weer aan het werk. Wat ook betekent dat de lunchpakketjes voor jezelf of voor de kinderen weer gemaakt moeten worden. Maar als je glutenvrij eet dan kan de lunch een flinke uitdaging zijn. Want gewoon even een broodje bij de bakker kopen, dat gaat helaas niet. Sommige mensen eten geen gluten omdat ze coeliakie hebben en hartstikke ziek worden als ze wel gluten eten. Andere mensen voelen zich beter bij een glutenvrij dieet.

Wat je reden ook is, een glutenvrije lunch in elkaar draaien is niet altijd makkelijk. Daarom heb ik 6 tips voor lekkere en makkelijke lunchpakketjes voor jezelf of voor de kids! Dus ik zou zeggen, eet smakelijk alvast!

1 Glutenvrije zalm wraps

Deze glutenvrije wraps van Schär zijn ideaal voor de lunch. Ze smaken goed en ze zijn kant en klaar, dus je kunt ze gewoon koud eten. Ik belegde ze met roomkaas, wat ijsbergsla, gerookte zalm, tomaat, avocado en wat dille. Je kunt de wraps prima meenemen als je ze oprolt en in zilverfolie verpakt of in je broodtrommel stopt. Lekker, fris, vullend en glutenvrij!

2 Fruitsalade met quinoa

Deze fruitsalade is heerlijk fris! Snijd je favoriete fruit in stukjes, doe hier de quinoa bij (bereid de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven), doe er wat verse munt bij en meng alles in een schaal. Sprenkel er vervolgens een flinke theelepel honing gemengd met limoen overheen en je heerlijke glutenvrije lunch is klaar. Quinoa is geen graan en is dus glutenvrij. Wel is het zo dat quinoa toch regelmatig sporen bevat van gluten, daarom mag je als je coeliakie hebt alleen quinoa waarbij op de verpakking staat aangegeven dat het glutenvrij is.

3 Glutenvrije meergranenbroodjes

Deze glutenvrije meergranen broodjes zijn lekker! En ze zijn zo klaar, 5 minuten in een voorverwarmde oven en je hebt heerlijke verse broodjes. Ik besmeerde de broodjes met geprakte avocado met cherrytomaatjes, cottage cheese met aardbeien en een beetje balsamico siroop en geprakte avocado met zalm, cottage cheese en dille.

4 Zoete aardappel toast

Geroosterde zoete aardappel in je broodrooster? Super lekker en makkelijk! Snijd de zoete aardappel in plakken van 2 of 3 cm dik, doe ze 8 min in je toaster (afhankelijk van de warmte van je toaster) en je hebt heerlijke zoete aardappel toast. Hier belegd met avocado en hummus en cottage cheese met tomaatjes.

5 Pizzapunt die over is van de avond ervoor 🙂

Zelf pizza beleggen is heerlijk! En de pizzabodems van Schär zijn glutenvrij, dus dat is ideaal voor als je geen gluten eet, maar wel af en toe wilt genieten van een pizza. Ik had de pizza eigenlijk als avondeten gemaakt, maar omdat ik nog een pizzapunt over had, heb ik deze de volgende dag als lunch gegeten, aanrader! Vooral als iedereen op je werk zijn saaie boterhammen met kaas zit te eten :).

Ik had deze pizza belegd met tomatensaus, courgette, kaas, tomaat, ham en verse basilicum, 12 minuten in een voorverwarmde oven en smullen. Als lunch at ik de pizza gewoon koud en dat is net zo lekker.

6 Omelet wraps met cottage cheese, ham en paprika

Deze wraps zijn een goed idee als je weer eens wat anders voor je lunch wilt. De smaken passen goed bij elkaar en de paprika geeft het geheel een lekkere bite. Maak een omelet zoals je dit normaal ook doet, besmeer wat ham met cottage cheese of humus, rol deze om de paprika heen en rol vervolgens in de omelet. En klaar zijn je omelet wraps!

Schär maakt heerlijke glutenvrije producten. Van broodjes tot pasta’s, ze hebben een breed assortiment wat ideaal is als je geen gluten eet. Fijn om te weten is dat dankzij jarenlange ervaring en wetenschappelijke onderzoeken de producten van Schär naast goed van smaak, ook veilig zijn. Ik vond de producten die ik heb gebruikt echt lekker en raad je ze van harte aan. Zo wordt glutenvrij eten een feestje, geniet ervan!

#spon